Direcció General de Comunicació

Ambaixadors

President Puigdemont: "Catalunya ha demostrat al món que es fa respectar i en un país així val la pena invertir"

El cap de l'Executiu ha reconegut en nom del Govern la tasca dels ambaixadors empresarials i turístics de Catalunya al món

query_builder   19 desembre 2016 19:26

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Catalunya ha demostrat al món que es fa respectar i en un país així val la pena invertir"

El cap de l'Executiu ha reconegut en nom del Govern la tasca dels ambaixadors empresarials i turístics de Catalunya al món

 
·       El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Baiget, ha reconegut avui, en nom del Govern, la tasca dels ambaixadors empresarials i turístics de Catalunya al món
 
·        Carles Puigdemont posa en relleu l’esforç de la diplomàcia civil per “tirar endavant aquest país” i fer de Catalunya “una marca reconeguda internacionalment”
El president lliurant un dels guardons de l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president lliurant un dels guardons de l'acte. Autor: Jordi Bedmar

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda que “Catalunya ha demostrat al món que es un país que es fa respectar, on la gent es mou i exigeix ser respectada, on la gent lluita, no es resigna ni es rendeix, i  vol anar a més”, la qual cosa, ha ressaltat, fa que sigui un lloc “on val la pena fer negocis i invertir perquè el caràcter emprenedor de la seva gent fa que lluiti fins al final per aquell interès”.

Carles Puigdemont ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de reconeixement als representants del programa Ambassadors, de l’Agència Catalana de Turisme, i als Ambaixadors Catalonia Trade & Investment d’ACCIÓ, que amb les seves actuacions col·laboren en la projecció econòmica de Catalunya i el seu posicionament al món des de la vessant turística i empresarial.
 
El cap de l’Executiu ha agraït a aquestes persones “la seva feina que beneficia el país, la seva gent, les seves empreses i, sobretot, el bon nom de Catalunya i la seva reputació”. El president ha ressaltat que “la marca Catalunya és avui més valorada que fa uns anys”, gràcies a aquest esforç i també a l’aliança amb la marca Barcelona “que obre moltes portes, està molt ben considerada i té molt bona posició internacional”.
 
El president ha explicat que “aquest és un país que ha tirat endavant sobretot gràcies a l’esforç de la diplomàcia civil, a l’esforç encadenat durant generacions de tants catalans i catalanes que en qualsevol circumstància han tingut sempre un tros del seu temps, talent i esforç per al país”.  Per això ha demanat  a les persones reconegudes avui que “persevereu, continuem necessitant la vostra feina perquè avui Catalunya sap més que mai que ha de comptar amb les seves pròpies fortaleses si vol tirar endavant, no només per la situació que tenim, sinó sobretot pel futur”. I ha afegit “una Catalunya ja normalitzada, amb les seves eines d’Estat a la mà i reconeguda arreu del món, segurament ha de comptar encara amb la feina que fan ambaixadors i ambaixadores per poder competir en un món molt exigent”.
 
L’acte, que s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat amb la participació, a més del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, dels secretaris d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert. També hi ha assistit el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva.
 
El conseller Baiget, per la seva banda, ha ressaltat durant la seva intervenció que "avui fem un reconeixement a 178 persones que contribueixen a difondre la imatge de Catalunya al món com a una economia oberta, competitiva, innovadora i atractiva per captar negocis i inversions". "La vostra feina suma, i molt, en els bons resultats de Catalunya, tant turística com a nivell d'inversions", ha reblat.
 
Programa Ambassadors
El programa Ambassadors, impulsat pel Catalunya Convention Bureau (CCB) de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) aplega professionals reconeguts internacionalment que ajuden a promoure Catalunya com a seu per acollir congressos, reunions i esdeveniments. Actualment està format per 132 professionals catalans de referència, procedents de diferents sectors econòmics i de tot el territori català.
 
Aquests professionals són membres actius d’una associació o institució professional nacional o internacional amb capacitat per influir en l’elecció de l’emplaçament d’una convenció i que confien en Catalunya com una bona seu per organitzar el congrés de la seva entitat.
 
L’ACT va crear el Catalunya Convention Bureau per fer de Catalunya una destinació capdavantera en el turisme MICE (reunions, convencions i viatges d’incentius). Des d’aquest ens, es posa a disposició d’aquests Ambassadors  i de les seves organitzacions tots els serveis necessaris per poder impulsar aquestes noves oportunitats de negoci al territori català, així com l’assessorament en la selecció de la millor ubicació, els contactes institucionals i professionals necessaris.
Des de l’any 2014, data en què es va iniciar aquest programa, els Ambassadors han confirmat 8 congressos a diferents ciutats catalanes i s’han rebut més de 20 peticions sol·licitant suport per captar i o organitzar un congrés a Catalunya.
 
Programa Ambaixadors empresarials d’Acció
 
La  Catalonia Trade & Investment Ambassadors Network  és una xarxa de professionals amb talent i experiència global valuosa en empreses, institucions o organismes internacionals, nascuda el 2007. Tots els membres comparteixen interès i vinculació amb Catalunya i amb la societat catalana,  contribuint amb els seus coneixements, experiència i contactes internacionals a enriquir-ne l’economia.
 
Mitjançant aquest programa es crea un espai d’intercanvi entre els membres d’aquesta xarxa i el Govern català, per tal d’aprofitar el potencial empresarial català a l’estranger per incidir en l’economia internacional; connectar l’economia catalana al món i difondre les qualitats i potencialitats de Catalunya i Barcelona, entre altres accions.
 
Així, aquests ambaixadors empresarials difonen les potencialitats de l’economia catalana mitjançant la participació activa, per exemple, en seminaris; intercanviant coneixements i assessorant el Govern en projectes i iniciatives concretes, i identificant oportunitats de negoci i captació d’inversió per a Catalunya.
 
 
 

3  

Imatges

Xarxa d'Ambaixadors Catalonia Trade & Investment

Xarxa d'Ambaixadors Catalonia Trade & Investment 719

Representants del programa Ambassadors de l'Agència Catalana de Turisme

Representants del programa Ambassadors de l'Agència Catalana de Turisme 937

Lliurament d'un guardó

Lliurament d'un guardó 738

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia