Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords

query_builder   20 desembre 2016 13:43

event_note Nota de premsa

Altres acords

Ajuts al programa de Doctorats Industrials per al període 2017-2019
 
El Govern ha autoritzat destinar a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), un import total de 3.649.000 euros per atendre la convocatòria d’ajuts a projectes de Doctorats Industrials per al període 2017-2019. Les anualitat es distribueixen de la següent manera: 729.000 euros l’any 2017; 1.459.600 euros el 2018; i 1.459.600 euros el 2019.
 
El Govern va crear el Pla de Doctorats Industrials el 2012 per afavorir que els doctorands de les universitats catalanes desenvolupin la tesi doctoral en el si d’una empresa. L’objectiu és garantir la transferència de coneixement, contribuir a la competitivitat i internacionalització de la indústria catalana, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.
 
Contracte programa amb l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya 2017-2019
 
El Govern ha aprovat el nou contracte programa i el conveni marc amb l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP) per prestar serveis editorials i comercialitzar les publicacions encarregades pels departaments, ens, organismes i entitats de l’Administració del Govern de la Generalitat durant el període 2017-2019.
 
El contracte programa, el cinquè des de 1997, estableix els compromisos de les dues parts i estableix com a grans línies d’actuació de l’EADOP la publicació oficial (DOGC) i la difusió del dret vigent a Catalunya (Portal Jurídic de Catalunya); la prestació de serveis editorials a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, els ens, els organismes i les entitats que en depenen, i la coordinació de l’activitat editorial d’aquesta Administració i la difusió i comercialització de les publicacions de l’Administració de la Generalitat.
 
Entre els compromisos recollits al contracte programa, destaca la millora de l’accés del ciutadà per tal de complir amb la normativa en matèria de Transparència i la promoció de l’extensió de la Xarxa de llibreries acreditades de la Generalitat.
 
Creada el 1987, l’EADOP és una entitat autònoma de caràcter comercial adscrita al Departament de la Presidència amb personalitat jurídica pròpia que s’encarrega de la prestació, difusió, distribució i comercialització de serveis editorials, a més de l’edició del DOGC.
 
Reconeixement oficial de l’entitat Associació Catalana Joan Nat de Béziers com a Comunitat Catalana de l’Exterior
 
El Govern ha aprovat el reconeixement oficial de l’entitat Associació Catalana Joan Nat de Béziers (França) com a comunitat catalana de l’exterior. Se suma, així, a les 141 Comunitats Catalanes a l’Exterior (CCE) que el Govern ja ha reconegut oficialment. Amb seu a Béziers, l’entitat es va crear el 1889 per ajudar els emigrants catalans que fugien de les condicions socials derivades de la fil·loxera. Actualment organitzen activitats amb l’objectiu de contribuir a la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalanes.
 
Les CCE són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que la Generalitat reconeix a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d’acord amb la Llei de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior. El Departament d’Afers Exterior, Relacions Institucionals i Transparència dona suport a aquestes comunitats com a punts de trobada de catalans a l’exterior i amb l’objectiu de potenciar la promoció i la difusió de Catalunya arreu del món.
 
Suport a l’enfortiment institucional del Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia
El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Diputació de Barcelona (DIBA) signen un acord específic per a la col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient i Aigua (MMAiA) de Bolívia amb el projecte “Enfortiment institucional en matèria de gestió de residus”.
El projecte contribuirà a reforçar la política pública de gestió dels residus a Bolívia mitjançant l’assistència tècnica i intercanvi de coneixements per al desenvolupament de la Llei de residus i les polítiques públiques que se’n deriven. Alhora, vol assegurar que els projectes municipals ja executats es puguin repetir a altres municipis per continuar implementant la recollida selectiva i el compostatge a d’altres punts del país.
El pressupost total del projecte és de 156.000 euros i les aportacions de les administracions que el financen són: l’ARC, 50.000 euros; l’ACCD, 36.000 euros; la DIBA, 50.000 euros; i el MMAiA, 20.000 euros. Aquesta col·laboració es fa en el context de l’acord general de col·laboració entre els governs català i bolivià per a l’impuls d’actuacions dirigides a l’enfortiment de la política de residus del país sud-americà.
La col·laboració entre els governs dels dos països per a l’enfortiment institucional del MMAiA en l’àmbit de la gestió de residus es remunta a l’any 2007. Dos resultats destacats d’aquest treball han estat l’aprovació de la Llei de residus a Bolívia a l’octubre de 2015, amb una contribució significativa de l’assistència tècnica catalana, així com la consolidació dels projectes municipals exitosos, els quals han de constituir-se en referents i ser implementats a d’altres municipis.
El Govern té com una de les seves prioritats el suport a les polítiques d’accés als drets socials bàsics, com l’accés a aigua potable i el sanejament. Alhora, el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018 de la Generalitat de Catalunya reafirma el seu compromís envers Bolívia. D’aquesta manera continua sent un dels països prioritaris de la política catalana de cooperació al desenvolupament.
 
Alteració dels termes municipals de Barcelona i de Montcada i Reixac i de Malla i Vic
 
El Govern ha aprovat avui un decret pel qual s’aprova l’alteració dels termes municipals de Barcelona i de Montcada i Reixac, com a resposta a la voluntat d’ambdós ajuntaments d’ajustar la línia de terme a la realitat territorial existent.
També ha donat llum verda a l’alteració dels termes municipals de Malla i de Vic, d’acord amb la voluntat d’ambdós ajuntaments d’evitar la partió de les edificacions de la finca el Verdaguer entre ambdós termes municipals.
 
La modificació dels límits no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, deutes i càrregues, ni del personal, dels ajuntaments afectats.
 
Subvenció de mig milió d’euros per a millores a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat
 
El Govern ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, a concedir una subvenció de 500.000 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè realitzi actuacions de millora a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat).
 
La subvenció es destina a la construcció d’unes sitges amb aeració forçada per portar a terme el procés de descomposició, un sistema de reg, i els elements d’electricitat i control corresponents. Aquests sistemes d’aeració, exigència de l’ARC a les noves plantes de compostatge de la fracció orgànica dels residus municipals, eviten possibles fermentacions anaeròbiques que són causants de males olors. La subvenció provindrà del romanent del cànon de residus acumulat fins a l’any 2013 i l’import disponible pel concepte infraestructures corresponent a l’any 2014.
 
La planta de Torrelles de Llobregat tracta la fracció orgànica dels residus municipals per obtenir-ne compost, un adob orgànic que es pot emprar tant en agricultura com en jardineria. El procés de compostatge consisteix a deixar que aquesta barreja de residus es descompongui imitant la degradació que succeeix a la natura, però de manera accelerada. Es tracta d'un procés biooxidatiu controlat produït per microorganismes que actuen sota unes condicions de temperatura i humitat determinades.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia