Direcció General de Comunicació

Nano

El Govern autoritza Avança a crear la nova línia Innova Global de préstecs participatius, dotada amb 25 milions d'euros

És una línia de cofinançament de projectes empresarials amb fort component innovador i d'internacionalització

query_builder   20 desembre 2016 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza Avança a crear la nova línia Innova Global de préstecs participatius, dotada amb 25 milions d'euros

És una línia de cofinançament de projectes empresarials amb fort component innovador i d'internacionalització

  • Es tracta d’una línia de cofinançament de projectes empresarials amb fort component innovador i d'internacionalització que operin dins dels set àmbits prioritaris de la política industrial catalana
El Govern ha aprovat autoritzar Avançsa, l’empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, a crear una nova línia de coinversió anomenada Innova Global. Aquest producte, dotat amb 25 milions d’euros és per a empreses d’alt valor afegit ubicades a Catalunya.
 
Innova Global és una línia de cofinançament de projectes empresarials amb fort component innovador i d'internacionalització que operin dins dels 7 àmbits prioritaris de la política industrial catalana: Indústria alimentaria; Indústries de la química, energia i recursos; Sistemes industrials; indústria del disseny; Indústries de la mobilitat sostenible; Indústries de la salut i ciències de la vida, i Indústries cultures i basades en l’experiència.
 
Aquesta línia de cofinançament, posada en marxa a través d’Avançsa, pretén mobilitzar la inversió privada en un segment d’empreses que no acostuma a centrar l’interès d’aquests inversors: el de nous negocis que necessitin un capital d’entre 300.000 euros i 8 milions d’euros. Per aconseguir-ho, el sector públic coinvertirà de forma minoritària amb d’altres inversors privats en forma de capital o de préstec participatiu.
 
El Govern també ha aprovat les condicions del préstec que tindrà una amortització única del principal al venciment i el termini mínim del préstec serà de tres anys i d’un màxim de 8 anys. Innova Global tindrà un tipus d’interès fix -Euribor a un any + un diferencial màxim del 10.
 
Les variables específiques de cada préstec, l’import, el termini, la carència, tipus fix i tipus variable, es determinaran en funció de les necessitats de l’empresa perquè aquesta tingui capacitat de continuïtat futura i per ser econòmicament rendible.
 
Avançsa, empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, té per objectiu la promoció, l'impuls i el desenvolupament  industrial al país.  La societat participa en projectes empresarials estratègics, econòmicament i financerament viables i que puguin presentar inicialment dificultats per accedir al finançament privat. Dins les seves àrees d'activitat estan els projectes de cooperació i integració, de reconversió i de creixement empresarial així com equipaments industrials.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia