- El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha participat a la sessió web “És possible un país amb govern obert?”
- Ha contextualitzat el govern obert en la història de la democràcia i ha subratllat les iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya
- A l'acte, que s'ha retransmès en directe, hi han assistit més de 200 treballadors de l'administració de la Generalitat
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha participat aquest matí en la 46a sessió web organitzada pels departaments de Justícia i Presidència titulada “És possible un país amb govern obert?”. La sessió, que s’ha fet al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) i retransmès a la xarxa, també hi ha participat el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, i ha estat presentada pel director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, i director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Gabriel Capilla.
El conseller ha pronunciat una conferència en la qual ha contextualitzat en la història de la democràcia el concepte govern obert i ha descrit la demanda de la societat actual per a una administració més participativa i transparent. “El canvi cultural en la manera de governar-nos ja ha començat i és inexorable”, ha dit. També ha insistit en què “el moment actual és una oportunitat d’or per impulsar el govern obert, sobretot per la forta voluntat de regeneració democràtica que té el Govern de la Generalitat” i ha afegit que “una nova república només es pot assolir amb la voluntat i la complicitat del gruix de la població”.
En la seva intervenció el conseller també ha subratllat algunes de les iniciatives per a un govern obert que impulsa la Generalitat de Catalunya. Ha mencionat la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i la prioritat del Govern per a desplegar-la; el Decret Llei 3/2016 de mesures urgents en matèria de contractació pública; el codi de conducta dels alts càrrecs, el portal de Transparència o els processos participatius sobre el servei d’atenció sanitària continuada i urgent, la reforma horària, el futur de l’educació a Catalunya i el pla de ciutadania i de les migracions 2017-2020.
Les sessions web són actuacions de sensibilització per facilitar el canvi cap a una organització que comunica i dialoga amb el ciutadà i que gestiona el coneixement que produeix. Les organitza el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia i la Direcció General d'Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència.