• Aquest equipament ha estat finançat a través del fons del Programa Únic d’Obres i Serveis (PUOSC)
  • Borràs ha destacat que projectes com aquest són un exemple de col·laboració entre administracions i que cal voluntat política per a què puguin esdevenir realitat
Meritxell Borràs ha inaugurat el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran de l'Albi
Meritxell Borràs ha inaugurat el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran de l'Albi

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha inaugurat aquesta tarda el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran de l’Albi (Les Garrigues). Aquest nou equipament, finançat a través del fons del Programa Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), permetrà prestar serveis d’atenció i assistència a la gent gran del poble, com ara menjador, bugaderia, perruquera, podòleg i fisioterapeuta, i també una sala de lectura i un punt TIC amb ordinadors. Segons la consellera Borràs, “es tracta d’un equipament llargament esperat i que farà un molt bon servei especialment a la gent gran, però també a les seves famílies i a tot el poble de l’Albi”.  
 
Borràs ha destacat que “aquest nou centre és també un exemple de col·laboració entre administracions” perquè “ha estat possible amb el fons del Programa Únic d’Obres i Serveis, que permet equilibrar el territori i incidir en la qualitat de vida de les persones i dels municipis, finançant actuacions per cobrir les seves necessitats”. En aquest cas, el nou centre de serveis ha tingut un cost de 241.000 euros, dels quals més de 198.000 euros s’han finançat a través del PUOSC. La resta ho ha aportat l’Ajuntament amb recursos propis.
 
En aquest sentit, la consellera ha remarcat que “perquè projectes com aquest siguin una realitat cal que algú se’ls cregui de debò” i que especialment en èpoques de limitació financera “cal voluntat política, i aquest ajuntament l’ha tinguda tota”. 
 
L’atenció a la gent gran és una prioritat a la comarca de Les Garrigues a causa de l’envelliment demogràfic. El Pla Estratègic de la comarca del Consell Comarcal marca l’atenció a la gent gran com una prioritat. En aquest sentit, l'alcaldessa de l'Albi i directora dels serveis territorials de Governació a Lleida, Anna Feliu, ha apuntat que aquest centre era "un equipament pendent per fer la vida més fàcil i agradable a les persones grans del municipi, que ajudarà que hi puguin continuar vivint en les millors condicions possibles i amb els serveis bàsics atesos".

1  

Imatges

Meritxell Borràs ha inaugurat el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran de l'Albi

Meritxell Borràs ha inaugurat el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran de l'Albi 2057