Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres Acords del Govern

query_builder   31 gener 2017 13:58

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern

Pròrroga del Protocol per al suport al Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible
 
El Govern ha aprovat subscriure un acord per modificar el Protocol general entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al qual està adscrita l’Agència de Residus de Catalunya, pel suport al Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible  durant el quadrienni 2012-2015. La vigència del Protocol va expirar el 31 de desembre passat i s’ha acordat prorrogar-lo un any, temps que permetrà a ambdues administracions treballar per l’establiment d’una figura jurídica pel SCP/RAC.
 
L’SCP/RAC és un centre de cooperació internacional amb els països mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles. El Centre, amb seu a Barcelona, desenvolupa la seva funció en el marc del Pla d’Acció per a la protecció i el desenvolupament de la conca del Mediterrani (PAM), organització pertanyent al Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).
 
La Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, declarada associació d’interès cultural
 
El Govern ha acordat declarar la Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya com a associació d’interès cultural. Amb seu social a Sant Feliu de Llobregat, la Federació és una entitat sense ànim de lucre constituïda l'any 1984 a partir de la unió de 27 colles geganteres. En l’actualitat, l’entitat té 400 colles federades amb un total aproximat de 12.000 persones associades. És una de les 32 federacions nacionals integrants del Consell de l‘Associacionisme Cultural, màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en matèria de cultura popular i associacionisme cultural. Va rebre  el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya l'any 2000.
 
La Federació publica, des de l'any 1986, la revista trimestral Gegants, única en el món especialitzada sobre aquest tema, i organitza els certàmens anuals següents: la Ciutat Gegantera de Catalunya, la Fira del Món Geganter i la Trobada Nacional de Capgrossos. A més, conserva el seu arxiu administratiu, amb informació sobre les entitats geganteres, i històric, que conté valuosos fons documentals sobre imatgeria.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia