· El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia l’ampliació del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT-UB, a Barcelona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest migdia que “l’aposta per la innovació” en el camp del turisme “sigui un eix irrenunciable, ara més que mai, per adaptar-nos a les noves exigències que ens arriben a nivell mundial i que han de poder contribuir a que Catalunya continuï sent una potència mundial en el sector”. El cap del Govern ha fet aquestes reflexions en el decurs de l’acte inaugural de les noves instal·lacions del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT-Universitat de Barcelona, al qual ha assistit també el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
Per al cap de l’Executiu parlar d’innovació “vol dir parlar d’excel·lència, que vol dir de la competitivitat, i, per tant, de la generació de llocs de treball, de riquesa i de contribució a la sostenibilitat de la societat”. I ha afegit “Catalunya és una potència mundial en el turisme, i arribar fins aquí no es fruit de la casualitat, ni de la climatologia, ni de la historia, és fruit d’espais com aquest que inaugurem avui, que va formant promocions de professionals cada vegada amb més nivell i capacitat de competir”.
En aquesta línia, el president de la Generalitat ha insistit que tenim un “gruix de professionals” que estan preparats per atendre les noves demandes, i que són “els que ho han de traduir en productes i equipaments turístics que ens facin mantenir el lideratge”. Puigdemont ha advocat també per reforçar “la cadena complicitada que va des del pagès, al productor, al ramader i el pescador que cuida el producte, fins al medi ambient i la salut, l’operador turístic, el professional d’un càmping o d’un hotel”. “Tots ells -ha reiterat- formen part d’aquest eix irrenunciable per formular el discurs turístic de Catalunya”.
Prèviament al president Puigdemont, hi ha intervingut el president del Grup CETT, Miquel Alsius; el regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom; el rector magnífic de la UB, Joan Elias, i el president Puigdemont, que clourà l’acte.
17 noves aules i 6,5 milions d’inversió
El nou Campus CETT-UB incorpora 1.600 m² de nova construcció, xifra que representa un 23% més de superfície, i la reforma d’espais de 2.000 m², amb una inversió total de 6,5 milions d’euros. Amb aquestes obres d’ampliació, el CETT ha incorporat 17 noves aules, de les quals 7 són teòriques, 8 tècniques especialitzades, 2 de creativitat i 1 d’innovació.
Les noves aules tècniques especialitzades, com l’Aula Cuina de Demostració, les Aules de Sommeliers, l’Espai Gastronòmic, l’Aula Sensorial i les Aules Tecno-Culinàries disposen de llum natural i amb funcionalitats específiques, equipades amb tecnologia capdavantera i la maquinària necessària per potenciar l’aprenentatge i la pràctica. Per als sobres de treball de les noves aules de demostració de cuina, s’ha utilitzat un material estratificat d’alumini i ceràmica (TPB) que permet cuinar per inducció directament sobre la seva superfície.
El Grup CETT, amb una trajectòria de 48 anys, integra les següents empreses: l’Hotel Alimara; la residència universitària internacional Àgora BCN; Viatges Century i, també, CETT Consultors i Barcelona Academic Services (BAS).
També han assistit a l’acte d’inauguració el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; els directors generals de Formació Professional, Melcior Arcarons, i de Turisme. Octavi Bono; la directora general del Grup CETT, Maria Abellanet, i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, entre altres autoritats.



