Polítiques Digitals

Carles Sala

Carles Sala: "El repte del Govern pels propers quinze anys és crear suficient habitatge social de lloguer per a les famílies"

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana ha inaugurat aquest matí la Jornada Immoscòpia, Expectatives del sector immobiliari residencial el 2017

query_builder   3 febrer 2017 18:09

event_note Nota de premsa

Carles Sala: "El repte del Govern pels propers quinze anys és crear suficient habitatge social de lloguer per a les famílies"

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana ha inaugurat aquest matí la Jornada Immoscòpia, Expectatives del sector immobiliari residencial el 2017

  • El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha inaugurat aquest matí la Jornada Immoscòpia, Expectatives del sector immobiliari residencial el 2017, organitzada pel Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris (API)
Carles Sala
 
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha participat aquest matí en la inauguració de la Jornada “Immoscòpia, Expectatives del sector immobiliari residencial el 2017”, organitzada pel Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris (API) al CaixaForum Barcelona. Sala ha explicat que “el repte del Govern pels propers quinze anys és crear suficient habitatge social de lloguer per a les famílies” i ha recordat que els darrers anys, tant el Govern com les autoritats locals han fet un especial esforç per atendre les situacions d’emergència residencial i dedicar-hi els recursos que requereixen.
 
Sala s’ha referit a la situació d’accés a l’habitatge per la via del lloguer i ha recordat que “Catalunya arrossega una situació anòmala”, entre altres coses, “a causa de la inadequada modificació de la Llei d’arrendaments del 2013”. A més, el secretari ha apuntat que “el Govern de Catalunya prepara diferents actuacions per donar més   transparència i orientació tant a propietaris, professionals i llogaters, en aquells aspectes en què té competències actualment”.
 
Índex de referència del preu del lloguer a Catalunya
 
El secretari d’Habitatge ha assegurat que hores d’ara en l’àmbit del lloguer “hi ha desorientació per les informacions dispars que es publiquen”, i que “convé aplicar mesures per protegir el feble mercat de lloguer que tenim”. En aquest sentit, Sala ha explicat que el Govern crearà en breu un índex de referència dels lloguers per protegir els consumidors davant els increments desproporcionats en els preus de l’arrendament i per donar incentius als propietaris perquè lloguin per sota d’aquest índex. Segons el secretari, “aquesta mesura pretén donar una orientació objectiva a l’arrendatari, amb la voluntat d’estimular i no pas de limitar”. Aquest índex s’elaborarà a partir de les fiances dels contractes de lloguer dipositades a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i es basarà en criteris com la superfície, la ubicació o l’estat de conservació de l’habitatge.
  
Per altra banda, el secretari ha explicat que el Govern està ultimant els detalls del Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, que preveu presentar aquesta primavera, que fixarà els objectius en matèria d’habitatge a Catalunya amb l’any 2030 com a horitzó. 
 
Finalment, pel que fa a la situació dels agents immobiliaris a Catalunya, Sala ha considerat que “estem en un bon moment si ho comparem  amb el passat recent, ja que més de 400 nous agents immobiliaris s’han donat d’alta aquest darrer 2016 i això suposa que ja n’hi ha pràcticament 5.800 a tota Catalunya”.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1072

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia