• El cap de l’Executiu ha participat en la primera prova de connectivitat 5G a l’area@8 de Catalunya, una de les principals zones tecnològiques i industrials del sud d’Europa
  • La prova situa Catalunya en una posició capdavantera a nivell europeu i mundial per liderar el desplegament de la tecnologia 5G en els propers anys
El president Puigdemont ha premut la tecla que ha donat pas a la prova de connectivitat 5G. Autor: Rubén Moreno
El president Puigdemont ha premut la tecla que ha donat pas a la prova de connectivitat 5G. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat aquesta tarda en la primera prova de connectivitat 5G que s’ha fet a Catalunya, a la nova are@8, una de les principals àrees tecnològiques i industrials del sud d’Europa que s’ha desenvolupat al costat de la Fira i el Mobile World Congress, a cavall entre Barcelona i l’Hospitalet. Després de donar el tret de sortida del 5G a Catalunya, el cap de l’Executiu ha subratllat que “aquest és un país que mai s’ha resignat a què els canvis els hi facin sinó que els lidera i que hi vol ser-hi sense complexos, fabricant, concentrant i creant sinergies i intentant que el talent i les iniciatives públicoprivades es vagin agregant per crear el que és un clúster potentíssim que és referent internacional”.
 
Carles Puigdemont, que ha premut la tecla de l’ordinador que ha donat pas a la prova, ha explicat que “darrera d’aquest clic hi ha tot un gest simbòlic de transformació revolucionària, d’un discurs de no resignació, inconformista,  com és aquest país, de dir que no ens aturarem en un estadi en què potser estem molt bé, sinó que el que volem es inserir-nos amb una vocació insubornable de radicalitat de modernitat”. Per això, ha afegit, Catalunya acull esdeveniments tan destacats com el Mobile World Congress, la Fira d’Internet of Thing o l’Smart City Expo World Congress.
 
La prova de 5G, que ha ofert l’empresa Itconic i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, gestor del Catnix (Punt Neutre d’Internet a Catalunya), trenca la frontera tecnològica actual i obre la porta a l’ús d’una tecnologia necessària per als nous dispositius intel·ligents i la nova era de l’Internet of Things (IoT). Amb aquesta prova, Catalunya se situa en una posició capdavantera a nivell europeu i mundial per liderar el desplegament de la tecnologia 5G en els propers anys.
 
El president ha felicitat i ha donat les gràcies als responsables d’aquesta iniciativa, als quals ha fet notar que “podeu comptar amb el suport entusiasta del Govern”. També ha posat en relleu que aquesta zona de l’àrea metropolitana de Barcelona, on se situa l’are@8, “s’està convertint en un hub de coneixement, de recerca, d’investigació, de transferència, de fàbrica finalment, en el concepte que té al segle XXI”.
 
Durant la seva intervenció, el president ha fet un paral·lelisme entre aquesta revolució tecnològica i les grans planificacions d’infraestructures que es van fer en l’època de la Mancomunitat i de la República. I ha remarcat que “gràcies a aquella visió, a l’esforç i també a la col·laboració públicoprivada, aquest país va fer un salt important” en matèries com les infraestructures o les comunicacions telefòniques.
 
Han acompanyat el president en aquest acte la consellera de la Presidència, Neus Munté; el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, i el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar. També hi han assistit el director d’Itconic a Catalunya, Francisco Javier Martín, i el director d’inversions de Sertram, Jordi Balcells, entre d’altres autoritats.
 
El cap de l’Executiu i la resta d’autoritats han visitat les instal·lacions de l’are@8, acompanyats del seu president, Baltasar Pozuelo. L’are@8, promoguda per l’Associació Empresarial Pedrosa, Itconic i Sertram, és una zona de connectivitat única per la seva proximitat al punt neutre, que connecta amb gran part de les xarxes d'operadors i proveïdors de continguts i de serveis d’Internet a través de la Meet-Me Room de l’empresa de data centers neutrals Itconic. En aquest espai, on les empreses poden escollir qualsevol dels operadors per assolir la màxima velocitat, conviuen grans proveïdors amb empreses i startups que tenen accés a la tecnologia més avançada. Durant el recorregut per aquest complex tecnològic, l’empresa TechData també ha ofert una demostració de diferents solucions de IoT.
 

1  

Imatges

Prova de 5G

Prova de 5G 878