· El juny de 2014, la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Turisme, va certificar els primers set municipis que convertien Muntanyes de Prades en una destinació de Turisme Familiar.
· L’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, i Vimbodí i Poblet s’incorporen avui a aquest segell d’especialització.
· Catalunya compta actualment amb 23 destinacions amb el segell Turisme Familiar i sis més en procés de certificació, tant a la costa com a l’interior.
El director general de Turisme, Octavi Bono, ha presidit avui a Poblet l’acte de certificació en què quatre nous municipis s’incorporen a la destinació de Turisme Familiar Muntanyes de Prades.
El juny de 2014, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) va atorgar el segell de Turisme Familiar a Muntanyes de Prades i als set municipis que en aquella primera fase formaven la destinació: Alcover, Arbolí, la Febró, Capafonts, Mont-ral, Prades i Vilanova de Prades. Avui, Muntanyes de Prades amplia la seva oferta dirigida a les famílies amb les incorporacions de quatre municipis més: l’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, i Vimbodí i Poblet.
El director general de Turisme, Octavi Bono, ha destacat “la consolidació que suposa per a aquest territori que el 2014 es certifiquessin 24 establiments i organismes als que avui se sumen 21 més”. En aquest sentit, Bono també ha valorat “el fet d’incorporar quatre nous municipis que demostra el posicionament de la Costa Daurada com a destinació familiar, tant al litoral com a l’interior, i la consolidació del model de marques i segells que tenim”.
En el decurs de l’acte, els alcaldes dels municipis que s’afegeixen a la certificació han rebut de mans del director general de Turisme el diploma que els acredita com a part del segell Natura i muntanya en família: David Rovira (l’Espluga de Francolí), Rosend Roig (Vallclara), Antoni Anglès (Vilaverd) i Joan Güell (Vimbodí i Poblet).
També han rebut les plaques acreditatives els 21 establiments dels municipis adherits al segell: 7 allotjaments turístics, 1 alberg, 4 restaurants, 5 empreses de turisme actiu i de natura, 2 oficines de turisme, el monestir de Poblet i un centre d’interpretació. En total, Muntanyes de Prades engloba 45 empreses adherides al segell.
L’acte també ha comptat amb la presència, entre d’altres, del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla; i la gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, Marta Farrero.
Muntanyes de Prades ha aconseguit aquest segell gràcies a una oferta variada i de qualitat, enfocada a les famílies. En aquest sentit, destaca un reconegut espai natural que inclou el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, que ofereix la possibilitat de gaudir d’excursions i visites ideals per a famílies amb nens. També disposa d’un important patrimoni cultural on destaca el monestir de Poblet (Ruta del Cister i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco), la Vila Vermella de Prades, el Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet, el Museu de l’Alabastre de Sarral, museus i espais visitables de l’Espluga de Francolí (les Coves, el Museu de la Vida Rural...), entre d’altres.
Per a aquells més actius, Muntanyes de Prades ofereix tot tipus de rutes que es poden fer a peu, en BTT o fins i tot a cavall. El GR 7, el GR 65 i les seves variants enllacen els diversos municipis de la destinació amb la Costa Daurada i l’interior de Catalunya. A tot això, cal afegir una variada oferta de lleure i gastronòmica amb restaurants de cuina catalana i amb uns productes locals d’alta qualitat i llarga tradició.
Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme
Natura i muntanya en família i Platja en família són segells d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.
Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.
Actualment a Catalunya hi ha quatre destinacions amb el segell Natura i muntanya en família: les Valls d’Àneu, la Vall de Boí i Berga, als Pirineus; i Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada. I 19 destinacions certificades amb el segell Platja en família: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Castell-Platja d’Aro, Sant Pere Pescador i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou, Vila-Seca/La Pineda Platja i el Vendrell, a la Costa Daurada.
A més, sis destinacions més es troben actualment en procés de certificació: els Ports, la Vall de Camprodon, Sort-Rialp-Port Ainé, Alp-la Molina-Masella, Vall de Ribes-Vall de Núria i la Vall d’en Bas-Les Preses que rebrà el diploma properament.
Aquestes certificacions suposen 575 empreses adherides al segell Turisme Familiar arreu de Catalunya, entre establiments d’allotjament turístic, restaurants, empreses d’activitats, oficines de turisme i equipaments singulars.
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter: @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat