Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   7 març 2017 15:25

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


Informació al Govern de la venda de la seva participació en l’empresa Enervent SA
El Consell Executiu ha estat avui informat de la venda de les participacions de l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya SA (Avançsa) en l’empresa Enervent SA.
Avançsa ha estat soci minoritari d’aquesta companyia, construïda al 1995 i dedicada a l’estudi, la promoció i el desenvolupament de centrals elèctriques a base d’energia eòlica, hidràulica o qualsevol altre sistema de producció d’energia, així com a la construcció, instal•lació, explotació, manteniment i comercialització, tant per compte propi com per tercers.
La desinversió a Enervent, SA es va aprovar en sessió del Consell d’Administració d’Avançsa, el 22 de juny de 2016, considerant que aquesta ja no era rellevant ni estratègica. Així mateix, un dels objectius del Govern és la simplificació i racionalització del seu sector públic i l’Acord de Govern de 10 de juliol de 2012 en determina els criteris per a la creació, la modificació i la supressió d’entitats participades per la Generalitat de Catalunya.
 
Adaptació dels Estatuts de Forestal Catalana
El Govern ha aprovat avui la modificació dels estatuts socials  de l’empresa Forestal Catalana, SA per adequar-los a la normativa vigent d’aplicació. També s’ha aprofitat l’oportunitat de la modificació per tal de dur a terme una refosa que alhora reculli les nombroses modificacions que s’han succeït al llarg del temps des de la seva aprovació el 22 de desembre de 1987.
 
Forestal Catalana realitza una variada gamma d'actuacions mediambientals, que van des de la gestió forestal, la construcció d'infraestructures, les actuacions de conservació del medi natural, la producció i comercialització de planta destinada principalment a la repoblació forestal, fins a la gestió de recursos ramaders, aqüícoles i de fauna. El nombre d'obres i treballs realitzats anualment supera els dos centenars.

Per a l'assoliment d'aquests objectius, Forestal Catalana SA disposa d'un equip humà tècnicament qualificat i d'un extens parc de maquinària i de transport forestal, així com de planters, amb una existència superior als dos milions de plantes forestals. L'estructura i l'equip tècnic que la compon fa que Forestal Catalana, SA. presenti totes les característiques de servei públic de l'empresa pública, afegit a l'agilitat i creativitat pròpies de l'empresa privada.
 
Aprovats els nous límits del Parc Natural de la Serra de Collserola
El Govern ha aprovat avui la nova descripció dels límits i de la cartografia del Parc Natural de la Serra de Collserola excloent l’àmbit de Torre Negra, a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).
 
D’aquesta manera es dona compliment a dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dels anys 2014 i 2016. Aquestes sentències anul·laven la part referida a la inclusió de Torre Negra en els límits del Parc del Decret de 2010 que va declarar Parc Natural la Serra de Collserola i les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia