• El conseller de Salut destaca la reducció d’un 26,3% de persones fora del temps garantit per cirurgia i d’un 19,7% en el cas dels procediments de referència
  • Comín agraeix als professionals l’esforç per la reducció de les llistes malgrat que “altres intentin destrossar el sistema sanitari”
El conseller de Salut, en un moment de la seva intervenció aquest matí. FOTO: Parlament de Catalunya

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha refermat avui en el ple del Parlament el compromís en la reducció de les llistes d’espera. En resposta a una pregunta oral, el conseller ha subratllat que “les llistes han millorat” malgrat no tenir pressupost i, per tant, no poder aplicar el pla de xoc.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha agraït als professionals l’esforç per la reducció de les llistes del 2016, tot i ni disposar de recursos addicionals. En aquest sentit, ha recordat que “mentre alguns es dediquen a intentar destrossar el sistema sanitari, i ho diuen i ho reconeixen, d’altres portem un any treballant cada dia per preservar-lo i millorar-lo”.
 
Comín ha destacat que les llistes d’espera en consultes externes han disminuït un 20% respecte el 2015 i les de proves diagnòstiques un 6,7%. El conseller ha explicat que quan aquestes llistes s’escurcen, els pacients salten a les llistes quirúrgiques, raó per la qual la llista d’espera quirúrgica global ha augmentat un 2,5%, tot i que s’han escurçat les de procediments garantits un 6,5%.
 
El titular de Salut ha dit que des del Departament s’ha “focalitzat l’acció” amb els pacients que estaven en llistes fora del temps garantit i de referència i que, en els dos casos, les llistes s’han escurçat: les quirúrgiques amb persones que superen el temps garantit s’han reduït un 26,3% i les de referència un 19,7%.