Direcció General de Comunicació

Reinsercio presos

El Govern incrementa un 26,82% el pressupost per a les entitats que treballen per la reinserció dels presos

L'Executiu destina 4,2 M€ a l'activitat del tercer sector en l'àmbit penitenciari

query_builder   14 març 2017 15:24

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa un 26,82% el pressupost per a les entitats que treballen per la reinserció dels presos

L'Executiu destina 4,2 M€ a l'activitat del tercer sector en l'àmbit penitenciari


El Govern ha aprovat una despesa d’1.200.000 euros per subvencionar programes  orientats a la reinserció i la rehabilitació dels interns de centres penitenciaris i d’aquells que ja estan en llibertat provisional. L’objectiu és augmentar el suport als reclusos i els exreclusos, i evitar així la reincidència. La partida es destinarà a entitats del tercer sector que col·laboren amb el Departament de Justícia en la realització d’aquests projectes.
 
Aquesta quantitat s’afegeix als més de 3 milions d’euros que també destina el Govern a la tasca de les entitats que col·laboren amb els Serveis Penitenciaris, per la via dels programes i la contractació a través de processos de licitació pública, en el cas de serveis i programes ja consolidats. I suposa un increment de 891.569 euros respecte a l’any anterior, un 26,82 % més.
 
Les accions que porten a terme les entitats del tercer sector van des dels programes de deshabituació en drogues,  l’acompanyament a interns en el procés d’excarceració, l’atenció a la població jove, les teràpies assistides amb animals, programes de prevenció de la violència de gènere o de salut sexual o reproductiva per a dones, i mediació cultural entre d’altres.
 
L’aposta per potenciar la col·laboració amb les entitats del tercer sector ha de contribuir a la consolidació de l’evolució positiva de la taxa de reincidència, que a Catalunya és d’un 30%, segons l’últim estudi sobre reinserció penitenciària.  La recerca en aquest àmbit corrobora que aquest percentatge és encara inferior, quan els interns prenen contacte de manera progressiva amb el món exterior abans d’obtenir la llibertat definitiva.  A Catalunya hi ha prop de 8.700 interns en centres penitenciaris. Cada any surten de la presó 5.600 persones.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia