Direcció General de Comunicació

PAGA EXTRA

El Govern farà efectiu aquest abril el retorn de part de la paga extra del 2012 als empleats públics

Un cop aprovada la Llei de pressupostos, el Consell Executiu ha acordat el retorn del 34% de la paga, corresponent a 63 dies

query_builder   4 abril 2017 20:52

event_note Nota de premsa

El Govern farà efectiu aquest abril el retorn de part de la paga extra del 2012 als empleats públics

Un cop aprovada la Llei de pressupostos, el Consell Executiu ha acordat el retorn del 34% de la paga, corresponent a 63 dies

 ·         L’abonament es farà en un pagament únic aquest mes d’abril i suposarà un desemborsament de 225 milions d’euros per part del Govern
El Consell Executiu ha aprovat un acord per fer efectiu el retorn parcial de part de la paga extra del mes de desembre de 2012 als empleats públics, un cop aprovats els Pressupostos de la Generalitat per al 2017, tal com es va acordar l’any passat en la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat. L’acord aprovat avui preveu que el Govern abonarà al personal del sector públic de la Generalitat un 34,42% de l’import deixat de percebre, corresponent a 63 dies de la paga extraordinària. L’abonament d’aquesta quantitat s’acreditarà a la nòmina d’aquest mes i suposarà un desemborsament de 225 milions d’euros per part del Govern.
 
La Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2017, aprovada pel Parlament de Catalunya fa quinze dies, inclou una partida per fer possible el retorn d’aquest percentatge de la paga extra. L’abonament s’efectuarà a tot el personal al servei de l’Administració de la Generalitat, llevat del personal funcionari i interí dels cossos de l’Administració de justícia a Catalunya, que resta exclòs de l’Acord perquè ja la va recuperar el passat mes de novembre.
 
Compliment del mandat del Parlament i de l’Acord de la Mesa de la Funció Pública
 
El Govern avança així en el compliment de la Resolució 7/XI del Parlament de Catalunya, de gener de 2016, que instava a la recuperació dels drets laborals dels empleats públics. Així mateix, dona compliment a l’Acord de la Mesa General de la Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de 2016 que va establir els termes de la devolució amb el consens entre els representants de l’Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals.
 
La paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 del personal de l’Administració de la Generalitat es va deixar de percebre en aplicació del Reial decret llei 20/2012, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, aprovat pel Govern espanyol el 13 de juliol de 2012 i amb afectació a totes les administracions públiques de l’Estat.
 
El març de 2015, el Govern va retornar als empleats públics de la Generalitat l’import equivalent als primers 44 dies de la paga extraordinària i addicional de 2012, un 24,04% de la paga, en compliment de l’article de la Llei 36/2014 de pressupostos generals de l’Estat que així ho habilitava amb caràcter bàsic.
 
D’altra banda, el mes de novembre de 2016 es va fer efectiu el retorn del 20,77% que corresponia a 38 dies de la paga extra, mentre que la devolució del percentatge restant, un 20,77% més, es farà l’any 2018.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia