Direcció General de Comunicació

ajuts discapacitats

El Govern aprova una prestació econòmica per promoure l'autonomia personal de les persones amb discapacitat

L'Executiu ha augmentat fins als 2,5M€ la dotació econòmica del Programa, que l'any passat va ser d'1,3M€

query_builder   4 abril 2017 20:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una prestació econòmica per promoure l'autonomia personal de les persones amb discapacitat

L'Executiu ha augmentat fins als 2,5M€ la dotació econòmica del Programa, que l'any passat va ser d'1,3M€

·         Les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial que tinguin reconegut un grau igual o superior al 33% podran finançar productes tècnics directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat.
 
El Govern ha aprovat una prestació econòmica dirigida a persones amb discapacitat que té per objectiu contribuir a cobrir les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promoguin l’autonomia personal i contribueixin a millorar la qualitat de vida i fomentin la inclusió social. Aquesta prestació econòmica s’emmarca en el Programa d'atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), que l’any passat va beneficiar prop de 2.000 persones. Pel que fa a la dotació econòmica, si el 2016 el Govern va destinar 1,3M€ a aquests ajuts, enguany s’ha incrementat el pressupost fins a 2,5M€.
 
Les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial que tinguin reconegut un grau igual o superior al 33% podran sol·licitar aquesta prestació de caràcter puntual per finançar els productes tècnics que necessitin directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat. El percentatge de la prestació s’establirà en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies publicarà l’ordre de la convocatòria, que incorpora el catàleg de productes i actuacions. Aquest catàleg inclou prestacions per a mobilitat i transport (obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació del vehicle, etc.) o per a l’autonomia personal i la comunicació (audiòfons, teclat Braille, grues, etc.).