Polítiques Digitals

Lloguer Habitatge

El Govern obre la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament del lloguer per aquest 2017

L'import màxim dels ajuts que podran rebre els sol·licitants és de 2.400 euros anuals

query_builder   19 abril 2017 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern obre la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament del lloguer per aquest 2017

L'import màxim dels ajuts que podran rebre els sol·licitants és de 2.400 euros anuals

  • S’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer i els ingressos de la renda familiar
El Govern, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Governació Administracions Públiques i Habitatge, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2017. S’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer objecte de subvenció i els ingressos de la renda familiar. L’import d’aquest ajut correspon al 40% del preu del lloguer mensual i pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, o sigui 2.400 euros anuals.
 
Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges de la demarcació de Barcelona no pot superar els 600 euros; en el cas de Tarragona i Girona és de 450 euros; a Lleida s’ha establert un màxim de 400 euros i a les Terres de l’Ebre el topall és l’import de 350 euros mensuals.
 
El requisit d’ingressos de la unitat de convivència ve marcat per l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i s’estableix en funció de les persones que viuen en el mateix domicili. Així, el límit màxim d’ingressos és de 0,94 vegades l’IRSC en el cas d’una persona adulta, i s’hi afegeix 0,46 vegades l’IRSC per cada persona addicional de 14 anys o més i 0,28 vegades l’IRSC per cada persona addicional menor de 14 anys.
 
Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2016, la Generalitat va atorgar més de 94 milions d’euros en ajuts ordinaris al lloguer, que van arribar a més de 50.300 famílies d’arreu del territori. Els darrers dos anys, la Generalitat ha cobert el 100% de les sol·licituds presentades que complien amb els requisits.
 
Més de 50.000 famílies ateses el 2016 amb ajuts ordinaris
 
La Generalitat de Catalunya atorga aquests ajuts amb l’objectiu d’evitar que les famílies que viuen de lloguer es trobin en risc d’exclusió social per falta d’ingressos i per dificultats per fer front a les despeses.
 
A banda d’aquests ajuts, la Generalitat compta amb altres línies de prestacions urgents al lloguer per a persones en risc d’exclusió residencial i també amb ajuts per a sectors específics, com ara els usuaris del parc públic d’habitatge. En total, l’any 2016 es van destinar a ajuts al pagament del lloguer o la hipoteca més de 109 milions d’euros.
 
A través del sistema de prestacions al lloguer, dels ajuts urgents, del servei Ofideute, dels habitatges gestionats mitjançant la mesa d’emergències i dels habitatges d’inclusió, la Generalitat va atendre més de 88.000 famílies i va evitar l’any passat 4.480 desnonaments. Aquesta xifra va arribar als 19.429 desnonaments per al període 2012-2016.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia