El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest migdia que “una societat civilitzada i convivencial no és aquella que no té diferències o discrepàncies, sinó aquella que hi sap conviure des de l’equitat, la inclusió i el respecte”. “Això no s’aconsegueix perquè ho digui un Govern o perquè ho proclami una llei, s’aconsegueix de manera col·lectiva, amb l’esforç de molta gent que s’alinea en el mateix objectiu comú, cadascú des de la seva responsabilitat”. El cap de l’Executiu ho ha dit després de visitar la 31a edició de Festa Esplai, un esdeveniment organitzat per la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) que aplega els infants i joves dels diferents esplais catalans, així com els monitors i les seves famílies.
Després de visitar la festa i conèixer alguna de la cinquantena d’activitats que s’hi realitzen, el president Puigdemont ha volgut destacar la tasca d’entitats com Fundesplai, que “lideren accions que beneficien milers de famílies i nens en situació de vulnerabilitat”, així com “l’impagable esforç de compromís dels voluntaris i la professionalitat dels treballadors”. “Ajudeu a posar en valor una cadena d’esforços amb un objectiu comú irrenunciable: tenir un país cohesionat socialment, amb igualtat oportunitats, format per persones que gràcies a la qualitat de l’educació funden cada dia una societat on val la pena viure i créixer”, ha afirmat.
Carles Puigdemont “l’educació en el lleure és un els eixos sobre els quals volem construir el nostre país”, perquè “ha de ser la garantia que serà una societat de convivència, de trobada i sobretot d’acollida”.
Al Parc Nou del Prat de Llobregat, el president ha pogut conèixer alguna de la cinquantena d’activitats que s’han programat en l’edició d’enguany, que espera rebre unes 10.000 persones. Durant el recorregut ha estat acompanyat de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i del president i la directora de Fundesplai, Josep Gassó i Núria Valls.
L'edició d'enguany de Festa Esplai ha estat, a més, l’acte de cloenda del VIII Foro Iberoamericano, que està coorganitzat per Fundespali i que ha aplegat més de 500 persones, entre joves, representants d’entitats socials, administracions públiques i empreses. A través de debats, taules de treball i conferències, els participants han pogut intercanviar opinions i coneixements sobre els reptes de futur dels joves, en àmbits com el treball, la participació o l’educació.
El Foro Iberoamericano és un espai de diàleg per a la incidència en les polítiques públiques de la regió iberoamericana i per visibilitzar programes, projectes, experiències i polítiques d’èxit.