·         Els clústers catalans han mantingut aquesta setmana més de 100 reunions amb empreses, representants del govern de Singapur -com el Ministeri de Comerç i Indústria-, centres tecnològics i agències econòmiques del país.
 
 
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ   –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha organitzat aquesta setmana una missió estratègica de 22 clústers catalans a Singapur. La missió, emmarcada en el programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ, ha estat la que ha comptat amb més clústers des que va néixer aquesta iniciativa.
 
L’objectiu del viatge, que va començar dilluns i s’ha allargat fins aquest divendres, ha estat que els clústers catalans es formin, es posicionin a nivell internacional i tanquin aliances estratègiques. Amb aquesta finalitat, les entitats catalanes han mantingut més de 100 reunions amb empreses, representants del govern de Singapur, centres tecnològics i agències econòmiques del país.
 
Els clústers que hi han participat són els dels àmbits de la moda (MODACC), l’aigua (Catalan Water Partnership), la bellesa (Beauty Cluster Barcelona), la indústria de l’automoció (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya), els mitjans de producció agrícola (FEMAC), el ferroviari (Railgrup), el moble (CENFIM), les TIC educació (EDUTECH), la domòtica (DOMOTYS), el gourmet (Catalonia Gourmet), les tecnologies de la salut (Health Tech Cluster), l’energia solar (SOLARTYS), la nutrició i salut (AINS), el packaging (Packaging Cluster), el sector digital (Associació Clúster Digital de Catalunya), la salut mental (Clúster de Salut Mental de Catalunya), l’esport (Indescat), l’hàbitat (l’Habitat Cluster Barcelona), el sector foodservice (Foodservice Clúster), els productes infantils (KID’S Clúster), els materials avançats (ClústerMAV) i l’eficiència energètica (CEEC).
 
Durant la missió, els clústers s’han reunit amb representants del govern de Singapur, com el Ministeri de Comerç i Indústria, la National Research Foundation  -responsable del programa d’innovació de clústers del país- o l’agència A* Star, que desenvolupa la política d’R+D del govern. També han mantingut trobades amb l’Economic Development Board, responsable de l’atracció d’inversió estrangera del país, o l’Intellectual Property Intermediari. Igualment, l’agenda dels clústers també ha contemplat jornades de formació per conèixer les oportunitats de negoci i la realitat empresarial del país, visites a filials de companyies catalanes a Singapur i una jornada de networking amb la comunitat empresarial catalana resident al país.
 
A més, per exemple, el clúster MODACC s’ha reunit amb els organitzadors de la Singapur Fashion Week, el Catalan Water Partnership ha visitat l’administració responsable de la gestió de l’aigua al país, el PUB Singapore National Water Center, i el clúster Railgrup s’ha reunit amb operadors de transport locals. De la seva banda, el Clúster Edutech ha mantingut una trobada amb Edtech, l’entitat que regula tots els agents de la indústria de la tecnologia educativa, mentre el  Clúster de Salut Mental de Catalunya ha pogut visitar la Sinapse Singapur Institute for Neurotechnology. També destaca la reunió conjunta del Clúster de Nutrició i Salut i el Clúster del Packaging amb la Food Innovation Research Center -el centre tecnològic de referència d’aquest sector- la trobada que ha mantingut Solartys amb el Solar Research Institute o la reunió entre el Beauty Cluster Barcelona i l’empresa d’ecommerce de moda Lazada.
 
Amb un creixement econòmic del 2% el 2016, Singapur està considerat segons els rànquings internacionals com un dels països amb més facilitats del món per fer negocis. Compta amb el segon port del món amb més trànsit de contenidors i un pes de la indústria a l’entorn del 20% del seu PIB, amb oportunitats de negoci en els sectors de l’aigua, l’electrònic, el biomèdic i el químic. Aquest 2016 s’han registrat 1.683 empreses catalanes que han exportat a Singapur, un 6% més que l’any 2015.
 
Impuls als clústers catalans

Es tracta de sisena missió estratègica que organitza la Generalitat en el marc del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ, que té l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment hi ha 30 clústers catalans acreditats que hi participen, que agrupen més de 2.100 empreses, tenen una facturació agregada de 65.000 milions d’euros i ocupen més de 290.000 treballadors. A banda de Singapur, a través d’aquest programa els clústers catalans han viatjat a Boston, Israel, Silicon Valley, el Quebec i Corea del Sud.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 39 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.


------------------------
 
Segueix-nos a les xarxes:
 
 
 
i canal Youtube https://www.youtube.com/user/sapscom