Direcció General de Comunicació

Altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   16 maig 2017 15:25

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
Aprovada la signatura d’un conveni per tal que l’exposició “Festes del foc als Pirineus” vagi al Llenguadoc-Rosselló 
 
La Generalitat de Catalunya col·laborarà amb el Centre Interrégional de Développement de l’Occitan (CIRDÒC) per a la itinerància de l’exposició “Festes del foc als Pirineus”, produïda pel Departament de Cultura.
 
Aquesta col·laboració es materialitzarà a través d’un conveni que el Govern ha aprovat que signi el Departament de Cultura i el CIRDÒC, organisme amb seu a la localitat de Besiers, al Llenguadoc-Rosselló, al departament francès de l’Erau.   
 
El conveni permetrà que el CIRDÒC pugui acollir temporalment l’exposició “Festes del foc als Pirineus”, en l’edifici de la seva seu central, fins al dia  20 de juny de 2017.
 
Aquesta exposició explica de forma gràfica i amena la festa, generalment denominada amb el nom de “falles”, que consisteix a baixar des de les muntanyes fins a la plaça del poble unes torxes o falles, enceses amb un foc vital i renovador,  que culminen en una foguera a l’entorn d’un arbre de foc. En data 1 de desembre de 2015, la UNESCO va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat aquesta tradició d’origen ancestral, fet que no només suposa el màxim reconeixement, sinó que també assegura la salvaguarda de la tradició i la seva projecció futura.
 
Aprovada l’actualització de l’oferta educativa
 
El Govern ha aprovat avui l’actualització de la programació de l’oferta educativa. Concretament, amb la supressió de l’Escola Roqueta – ZER Les Goges de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany) i de l’Escola Camp Crusat – ZER Vall de l’Aranyó d’El Cogul (Garrigues) amb efectes de la fi del curs escolar 2015-2016. L’objectiu d’aquesta actualització és adaptar els recursos a les necessitats educatives.
 
La previsió de la demanda d’escolarització comporta revisar, en determinats municipis, l’oferta de places escolars públiques per respondre millor a les necessitats educatives. En aquest sentit, l’Estatut d’autonomia de Catalunya preveu que correspon a la Generalitat la competència exclusiva per a la creació, el desenvolupament organitzatiu i el règim dels centres públics. També la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, atribueix al Govern, en el marc de la programació educativa, crear i suprimir centres educatius públics.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia