• La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha visitat el projecte singular d’arts escèniques Fama i ha presidit una trobada entre empresaris gironins i joves del Centre de Noves Oportunitats El Balcó de Girona
  • Més de 8.500 joves de la demarcació s’han inscrit al programa Garantia Juvenil, un 38% dels quals estan en situació d’alta a la Seguretat Social
girona
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquest matí dues iniciatives gironines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) emmarcades en el programa de Garantia Juvenil. Bassa ha visitat el projecte singular d’arts escèniques per a joves Fama i ha presidit la trobada #Sí, SOC capaç! que ha reunit empresaris i joves del Centre de Noves Oportunitats.
 
En el decurs de la visita, la consellera ha destacat que “a Girona ciutat des del SOC destinem 8 milions d'euros per programes d'ocupació”. Bassa també ha fet balanç del programa Garantia Juvenil i ha remarcat que dels 8.519 joves inscrits a la demarcació, 3.249 estan en situació d’alta a la Seguretat Social. En el conjunt del país, el programa Garantia Juvenil compta amb 70.984 beneficiaris, 26.141 dels quals estan en situació d’alta a la Seguretat Social.
 
La consellera ha remarcat que aquest programa europeu “és un instrument clau en la lluita per reduir l’atur entre el jovent”. En aquest sentit, ha recordat que “la prioritat del Govern en matèria d’emancipació juvenil és impulsar actuacions que garanteixin la igualtat d’oportunitats entre aquest col·lectiu. Per això, cal esmerçar tots els esforços a lluitar contra l’atur juvenil i la precarietat laboral i impulsar polítiques de formació i d’inserció que contribueixen a generar oportunitats reals per al jovent”.
 
A Girona, les accions desenvolupades en el marc del programa de Garantia Juvenil ofereixen diversos serveis d’activació i orientació, formació, experiència professional i una major o menor intensitat en l’acompanyament segons el perfil del jove. Així, les principals actuacions endegades pel Departament a la demarcació són:
 
  • Accions d’orientació i suport a la cerca de feina en què han participat més de 3.500 joves
  • Programes de segona oportunitat adreçats a més de 1.500 joves que en molts casos no ha assolit l’Educació Secundària Obligatòria. Aquests programes inclouen els Programes Formació i Inserció del Departament d’Ensenyament i els Centres de Noves Oportunitats.
  • Formació professionalitzadora d’acord amb els interessos i inquietuds dels 1.300 joves participants. En aquest sentit, destaquen la formació en TIC i idiomes, o l’adaptada a les necessitats de les empreses tecnològiques de Catalunya.
  • Programes integrals que combinen orientació, formació i empresa. 1.808 joves han participat en programes ja històrics del SOC com Joves per l’Ocupació, dispositius especials de barris i programes nous com els Integrals.
  • Programes amb contractació laboral. 614 joves han pogut tenir la seva primera experiència laboral mitjançant plans d’Ocupació, el programa Fem Ocupació o el programa d’Experiència Professional.
  • Actuacions d’Emprenedoria, economia social i creació d’empreses. 715 joves han sol·licitat i han rebut suport per dur a terme la seva idea de negoci mitjançant assessorament i acompanyament en la creació d’empreses.
  • El programa Singulars, que durant el 2016 ha donat forma a actuacions innovadores, ja sigui pel sector en el qual es duen a terme, per les combinacions de les actuacions, o per les metodologies utilitzades. Durant el 2016 i 2017 més de 470 joves s’han beneficiat de d’aquests projectes.
 
Arts escèniques per a joves Fama
La consellera Bassa ha visitat el projecte d’arts escèniques per a joves “Fama”, que du a terme l’Associació Dansa, Ball i Esport en el marc del programa de Garantia Juvenil.
 
30 joves gironins participen en aquesta formació integral en què aprenen dansa, música i teatre. El projecte té com a finalitat capacitar-los per a muntar i gestionar qualsevol tipus d'espectacle, tant a pel que fa a la creació com al desenvolupament tècnic. El programa ofereix una formació de 1.279 hores teoricopràctiques i pràctiques en empreses.
 
El Departament destina 232.980 euros al finançament d’aquest projecte.
 
#Sí, SOC capaç
La consellera ha presidit també l’obertura de la jornada #Sí, SOC capaç! organitzada pel Centre Noves Oportunitats El balcó de Girona, que té com a objectiu aconseguir contractacions per als joves que es formen al centre. A la trobada hi han participat empresaris gironins principalment dels sectors de la jardineria, perruqueria-estètica, mecànica, informàtica, seguretat, hostaleria i hostesses.
 
La Fundació Intermedia i la Fundació Oscobe conformen la UTE a qui el SOC ha adjudicat el desenvolupament del Centre de Noves Oportunitats a la demarcació.  El contracte es va adjudicar per un total de 3.145.502 d’euros.
 
Aquest Centre de Noves Oportunitats ha atès 385 joves i ja ha tancat una seixantena de contractes de més de mig any de durada.

3  

Imatges

Visita al projecte Fama

Visita al projecte Fama 209

inauguració Sí, SOC capaç! 1

inauguració Sí, SOC capaç! 1 203

inauguració Sí, SOC capaç! 2

inauguració Sí, SOC capaç! 2 168