Direcció General de Comunicació

La Generalitat participa activament a FiraGran 2017, el 19è Saló de la Gent Gran de Catalunya

La Generalitat participa activament a FiraGran 2017, el 19è Saló de la Gent Gran de Catalunya

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, de Salut, d'Empresa i Coneixement, i d'Esports col·laboren amb aquesta iniciativa que s'allargarà fins dissabte

query_builder   31 maig 2017 13:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa activament a FiraGran 2017, el 19è Saló de la Gent Gran de Catalunya

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, de Salut, d'Empresa i Coneixement, i d'Esports col·laboren amb aquesta iniciativa que s'allargarà fins dissabte

La Generalitat participa activament des dimecres i fins dissabte a FiraGran 2017, el 19è Saló de la Gent Gran de Catalunya, que es fa a les Reials Drassanes de Barcelona. Es tracta del major punt de trobada de les persones grans actives amb 400 activitats organitzades de tota mena i la presència de més de 100 empreses, entitats, organitzacions i institucions que treballen per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La previsió d’enguany és la de superar l’assistència de 38.000 visitants.
 
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració, acompanyat pel secretari d’Afers Socials i Famílies, Cesc Iglésies; el director de FiraGran, Juli Simón; la diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, Carmen Andrés; la directora de Serveis Funeraris de Barcelona del Grup Mémora, Sílvia Ramis, i el president de la FATEC, Josep Carné, entre d’altres. Cesc Iglésies ha assegurat que “entorns com el que ens trobem ara ens permeten descobrir l’alt valor de les relacions humanes, especialment en la franja sènior de la societat, heterogènia i diversa al conjunt del territori.” Iglésies també ha explicat que “des de la Generalitat de Catalunya treballem incansablement per fomentar al màxim l’autonomia de les persones grans –i la de tots els ciutadans del país- així com també posem en valor el dret a decidir el projecte de vida” i ha posat com a exemple la Llei d’autonomia personal.
 
En el seu discurs, el secretari ha explicat que les bases d’aquesta llei “passen per la prevenció, la intervenció en l’entorn, paren especial atenció en generar contextos inclusius i en la promoció de les capacitats. També en el suport de l’autonomia personal per garantir-ne l’èxit” i que a diferència de l’actual marc estatal –el qual se centra en atendre i oferir suport a la dependència-, “la normativa catalana impulsa la prevenció i la promoció de l’autonomia, posant al centre el dret a decidir de les persones”.
 
 
“Consum respon”

Un any més, l'Agència Catalana del Consum (ACC) participa amb un estand a FiraGran, des del qual es faran sessions informatives diàries sota el nom de “Consum respon”, adreçades a aquest col·lectiu especialment protegit pel Codi de Consum. En les sessions, es tractaran tots aquells temes que poden afectar directament les persones grans en les seves relacions de consum habituals i rebran consells per fer-ne front: les visites comercials i les vendes a domicili, les revisions del gas o els viatges i les excursions destinats a aquest sector de la població, però també pràctiques comercials més noves com les compres per Internet.
 
En aquest sentit, s’han produït dos vídeos informatius sobre la compra de productes i la contractació de serveis així com d’altres formes de venda a domicili ja que tenen especial afectació entre la gent gran.
 
A banda d’aquesta activitat, el responsable de la gestió de la pobresa energètica a l’ACC, Marià Morera, farà una xerrada sobre què cal fer per obtenir els ajuts de les administracions.
 
Caminada FiraGran 2017

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, donarà el tret de sortida a la tradicional caminada per a majors de 60 anys que se celebrarà divendres, 2 de juny, a les 9.30 h. El recorregut serà d’una hora i mitja pel Port Vell de Barcelona i a la meitat de la caminada (10.45 h) es farà una classe de tai-txi. Ja s’hi han inscrit més de 1.000 persones grans d’arreu de Catalunya.
 
A més, la prevenció de la salut mental és un dels eixos temàtics de l’edició de FiraGran 2017 i el Departament de Salut, sota el lema “Gent gran amb salut; gent activa, gent feliç” pretén sensibilitzar els visitants sobre els factors que poden ajudar a reduir el risc de patir certes malalties mentals. A l’espai de Salut s’hi oferirà un servei d’orientació, xerrades i activitats per promoure un estil de vida saludable i prevenir malalties mentals i garantir el benestar de les persones grans.
 
Una unitat de Suport Vital Avançat del Sistema d’Emergències Mèdiques també serà present a la Fira per tal d’atendre al públic assistent davant de qualsevol possible incidència.
 
Per la seva banda, la Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) comparteixen un estand en el recinte on les persones grans reben consells a per mantenir-se actives, com ara els tallers d'exercicis de reforçament muscular. La SGE hi fomentarà els programes d’activitat física per a la gent gran, les rutes saludables i altres activitats que convencin aquest col·lectiu que la pràctica de l’activitat física i l’esport és molt positiva pel seu benestar.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia