Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords de Govern

query_builder   6 juny 2017 14:48

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

Autoritzada la creació de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre
El Govern ha autoritzat la creació de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre com a òrgan de consens territorial de totes les polítiques de transport públic. La taula estarà formada per representants dels ajuntaments, consells comarcals, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Generalitat. La voluntat del Govern és treballar conjuntament amb els agents i administracions locals la millora de les condicions de mobilitat de les Terres de l’Ebre, tant els aspectes relacionats amb la planificació com els que tenen a veure amb la millora dels serveis de transport i, especialment, del règim tarifari.
 
La Taula permetrà gestionar conjuntament la mobilitat a les Terres de l’Ebre fins a l’establiment definitiu a tot Catalunya del nou model de mobilitat dins del projecte de la T-Mobilitat. La Taula elaborarà propostes per a la planificació dels serveis de transport públic, de les infraestructures de transport i de la política de tarifes, entre altres.
 
Un dels primers treballs que farà la Taula serà l’elaboració i tramitació, conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES), del Pla Director de Mobilitat (PDM) de les Terres de l’Ebre. El PDM servirà per planificar la mobilitat a les quatre comarques, tant des del punt de vista del transport públic de viatgers i les mercaderies, com del transport privat. El document es redactarà després d’un procés participatiu per garantir el màxim consens amb el territori.
 
Els membres de la Taula seran el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, el  director general de Transports i Mobilitat, el sub-director general de Transport Públic i Mobilitat, el director de l’IDECE, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, el director dels Serveis Territorials del DTES, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior i representants dels consells comarcals de la Terra Alta, el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, i dels ajuntaments d’Amposta i Tortosa.
 
 
Determinades les retribucions pels serveis de valoració de béns per part dels membres del Jurat d’Expropiació de Catalunya
 
El Govern ha aprovat aquest matí un acord que estableix els imports que poden percebre els membres del Jurat d’Expropiació de Catalunya pels serveis de valoració de béns que duguin a terme. El Jurat d’Expropiació de Catalunya és l’òrgan col·legiat permanent de la Generalitat de Catalunya a qui correspon la taxació, el peritatge i la fixació del preu just en els expedients expropiatoris de les administracions públiques de Catalunya. 
 
L’acord aprovat avui determina les retribucions que poden percebre els membres d’aquest òrgan per la totalitat de les actuacions necessàries per a la realització de les valoracions. A més, l’acord fa referència directa a l’elaboració de les propostes de preu just en aplicació de les fórmules previstes en la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia