Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera Serret explica als alcaldes d'Osona la nova estratègia de gestió de purins i les novetats que presenta

Agricultura hi destina enguany 1 milió, que se suma a les mesures ja previstes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural

query_builder   15 juny 2017 21:35

event_note Nota de premsa

La consellera Serret explica als alcaldes d'Osona la nova estratègia de gestió de purins i les novetats que presenta

Agricultura hi destina enguany 1 milió, que se suma a les mesures ja previstes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural

  • Millores tècniques en la gestió de dejeccions ramaderes a les explotacions, en l’aplicació als sòls i en el control del moviment dels purins, les principals novetats de la nova estratègia
  • Es reforça amb 16 tècnics la plantilla dedicada a lactualització dels Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes
La consellera Serret a la reunió d'avui.
 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assistit avui a la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona on ha presentat la nova Estratègia de gestió de les dejeccions ramaderes i fertilització orgànica que impulsa el DARP “per fer front al repte de país que és recuperar la qualitat de les aigües dels nostres aqüífers”.
 
La consellera ha insistit en el fet que les dejeccions deixin de ser considerades un “residu” per a passar a ser un “recurs”. Per aconseguir-ho, l’estratègia té tres grans línies d’actuació: la millora en la gestió de les dejeccions a nivell d’explotació (en origen); la innovació en les aplicacions als sòls i en el tractament de les dejeccions (sistemes de tractament), i el control i seguiment d'aquestes aplicacions (traçabilitat).
 
"Aquesta millora de la gestió a les granges i en la fertilització passa per l'aplicació d'innovació i tecnologia", ha dit la consellera, que ha destacat, entre d'altres, la millora en l'alimentació dels animals, la implantació de sistemes de tractament de les dejeccions, l'aplicació de sistemes que afavoreixin una fertilització orgànica  "d'excel.lència", l'aplicació de  GPS a les cisternes de transport de purins o les analítiques de sols i aigües. "Es tracta", ha subratllat la consellera, "de fer un monitoratge per garantir que tenim un sector econòmicament i ambientalment sostenible, ara i de cara al futur"
 
La consellera també ha explicat que, paral.lelament, s'ha creat un grup d’experts en sistemes de tractament de dejeccions ramaderes, que treballa per aportar alternatives en la  gestió de les dejeccions ramaderes.
 
"Hi estem treballant intensament", ha afirmat la consellera, que ha explicat que el Departament d'Agricultura destina aquest any 1milió d'euros a "acompanyar el sector perquè adopti i apliqui les mesures previstes que han de fer-nos avançar en aquesta estratègia". Aquest pressupost se suma a les mesures que ja estan contemplades al Programa de Desenvolupament Rural.
 
En aquesta línia, també s'ha reforçat amb 16 tècnics la plantilla dedicada a la revisió i actualització dels Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes.

1  

Imatges

Moment de la reunió d'avui de la consellera Serret amb els alcaldes d'Osona

Moment de la reunió d'avui de la consellera Serret amb els alcaldes d'Osona 872

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia