Direcció General de Comunicació

Peatges

El Govern amplia la gratuïtat dels peatges a noves modalitats de vehicles nets

Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l'aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l'automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets

query_builder   20 juny 2017 15:50

event_note Nota de premsa

El Govern amplia la gratuïtat dels peatges a noves modalitats de vehicles nets

Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l'aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l'automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets

·         Aprovat el nou sistema de descomptes d’aplicació a les vies de peatge de la Generalitat, que amplia les exempcions a vehicles elèctrics purs —incloses les motocicletes—, vehicles d’autonomia estesa, d’hidrogen i híbrids endollables amb autonomia mínima de 40 quilòmetres
 
·         Se suprimeixen els descomptes a tots els vehicles dièsel i biodièsel i també als de gasolina que no compleixin amb els criteris de la normativa Euro 6, més estricta pel que fa a les emissions permeses
El Consell Executiu ha aprovat avui la modificació del Decret de 2011 que creava el sistema de descomptes d’aplicació a les vies de peatge de la Generalitat per actualitzar els criteris que regeixen aquestes bonificacions, adaptant-los a la normativa comunitària Euro 6, més estricta pel que fa a les emissions permeses. Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.
 
Així, s’estableix la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. Fins ara, només els elèctrics purs podien gaudir d’aquesta gratuïtat.
 
A més, tindran una bonificació del 30% els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i també als de bioetanol i de gasolina que no siguin Euro 6.
 
Aquests nous descomptes entraran en vigor l’endemà de la publicació de la modificació del Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per als pròxims dies.
 
Millora de la qualitat de l’aire
 
Els canvis en el sistema de bonificacions responen a la necessitat d’actualitzar-lo segons els requisits d’emissions més estrictes que va fixar la normativa comunitària Euro 6. Igualment, la persistència d’una deficient qualitat de l’aire, amb les repercussions que comporta per a la salut de les persones, juntament amb els avenços tecnològics experimentats els darrers anys aconsellaven la seva revisió.
 
Els nous criteris per accedir als descomptes ECO tenen la voluntat d’incidir en la mobilitat interurbana per millorar la qualitat de l’aire de les principals aglomeracions urbanes i també d’estimular la indústria automobilística per desenvolupar vehicles més nets i més competitius, emfasitzant la progressió cap al vehicle elèctric.
 
Els descomptes ECO s’aplicaran a turismes, vehicles comercials lleugers,  quadricicles i motocicletes. Per poder-se beneficiar de les noves bonificacions ECO, els ciutadans s’han d’inscriure i seguir les instruccions del portal de tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya per acreditar els requisits.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia