Polítiques Digitals

La consellera Meritxell Borràs destaca que amb els acords

El Govern i els sindicats formalitzen l'acord per reduir la temporalitat de l'ocupació a l'Administració i per iniciar el retorn de la paga extra del 2013

L'objectiu és situar la taxa d'ocupació temporal en l'Administració de la Generalitat per sota del 8% en un període de tres anys

query_builder   23 juny 2017 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern i els sindicats formalitzen l'acord per reduir la temporalitat de l'ocupació a l'Administració i per iniciar el retorn de la paga extra del 2013

L'objectiu és situar la taxa d'ocupació temporal en l'Administració de la Generalitat per sota del 8% en un període de tres anys

  • La voluntat és que els treballadors públics recuperin durant el 2018 un 10% de la paga extra del 2013
  • La consellera Meritxell Borràs destaca que amb els acords “s’aporta estabilitat i seguretat a les plantilles” i “es dona compliment al compromís d’establir un calendari per al retorn de les pagues”
El Govern i els sindicats formalitzen l'acord per reduir la temporalitat de l'ocupació
El Govern de la Generalitat i els sindicats majoritaris de la funció pública, UGT  i CCOO, han formalitzat aquest matí els acords que es van establir la setmana passada en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública per reduir la temporalitat de l’ocupació en l’Administració i per iniciar el retorn de la paga extra del 2013. Han signat els dos acords la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el coordinador de l’Àrea Pública de CCOO Catalunya, Joan Maria Sentís, i la secretària general de la Federació d’Empleats de Serveis Públics d’UGT Catalunya, Encarna Fernández.
 
El primer dels acords preveu adoptar mesures de reducció de la temporalitat i d’estabilització de l’ocupació amb l’objectiu de situar la taxa d’ocupació temporal en l’Administració de la Generalitat per sota del 8% en un període de tres anys. Aquest acord es desenvoluparà en els àmbits sectorials de negociació corresponents, un cop se n’hagin establert els criteris generals en el marc d’un grup de treball que es constituirà amb aquesta finalitat.
 
D’altra banda, el Govern i els representants sindicals han signat l’acord perquè els treballadors públics recuperin durant el 2018 un mínim d’un 10% de la paga extra que van deixar de percebre el 2013. L’acord també preveu continuar les negociacions per a la calendarització del retorn de la totalitat de les pagues del 2013 i del 2014.
 
Pel que fa al retorn de les condicions laborals dels empleats públics, també s’amplien els supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de la retribució.
 
La consellera Meritxell Borràs ha valorat molt positivament aquests acords assolits amb els sindicats majoritaris. La consellera ha explicat que el primer acord permetrà reduir la interinitat a l’Administració i aportarà “estabilitat i seguretat a les plantilles de la Generalitat”. Sobre l’acord per iniciar el retorn de la paga extra de 2013, la consellera ha remarcat que és un primer pas per retornar als treballadors públics les pagues que estan pendents i referma el compromís del Govern perquè els empleats públics recuperin les condicions laborals que els corresponen. “Amb aquest acord iniciem el retorn de la paga extra del 2013, amb un 10% que s’abonarà en el 2018, el mateix any que acabarem de pagar la part final de la paga extra del 2012”.
 
Cal recordar que el passat mes d’abril, la Generalitat va abonar als treballadors públics el 34,42% de la paga extraordinària del 2012, una paga que es va començar a retornar el març del 2015 (24,04%) i el novembre del 2016 (20,77%). El percentatge restant, un 20,77% més, es farà efectiu també durant el 2018.

3  

Imatges

La consellera i els representants sindicals signen els acords

La consellera i els representants sindicals signen els acords 2173

La consellera Meritxell Borràs destaca que amb els acords "s'aporta estabilitat i seguretat a les plantilles"

La consellera Meritxell Borràs destaca que amb els acords "s'aporta estabilitat i seguretat a les plantilles" 2709

La consellera s'ha reunit amb els representants dels sindicats

La consellera s'ha reunit amb els representants dels sindicats 2036

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia