Empresa i Treball

TURISME

Generalitat, Ajuntament de Lloret de Mar, Diputació de Girona i Mesa Empresarial es comprometen a finançar actuacions per a la reconversió turística del municipi

query_builder   30 juny 2017 13:17

event_note Nota de premsa

TURISME

Generalitat, Ajuntament de Lloret de Mar, Diputació de Girona i Mesa Empresarial es comprometen a finançar actuacions per a la reconversió turística del municipi

 

  • Durant el trienni 2017-2019, les administracions invertiran 3,7 milions d’euros que permetran executar algunes de les actuacions previstes en el Pla operatiu de renovació de Lloret de Mar, com ara la millora i finalització dels camins de ronda; un pla de dinamització comercial; i actuacions vinculades a la ciutat esportiva

  

  • Per la seva banda, els empresaris de Lloret de Mar es comprometen a invertir uns 20 milions d’euros anuals fins el 2019 per millorar l’oferta d’hostaleria i oci

 

 

Foto de familia dels signants del conveni
Foto de familia dels signants del conveni

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, la vicepresidenta primera del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Marta Felip, i el president de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, han acordat avui les inversions que permetran executar determinades actuacions previstes en el Pla operatiu per a la reconversió de Lloret de Mar. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono.

 
El conseller Baiget ha subratllat que el conveni “és una mostra de la confiança en Lloret i el seu futur”. Baiget ha justificat la mesura perquè tant les administracions com el sector privat “creiem que és una destinació turística que ha de millorar o renovar-se”. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Coneixement ha reiterat l’aposta del Govern per “un model turístic de qualitat”, cosa que s’aconsegueix “amb innovació i formació”.
 
En virtut d’aquest acord, per al període 2017-2019, les tres administracions es comprometen a invertir un total de 3,7 milions d’euros: 1,550.000, la Generalitat; 1,550.000, l’Ajuntament de Lloret de Mar; i 600.000, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
 
Aquest Pla de reconversió de la destinació turística de Lloret de Mar compta des del seu inici amb la participació del sector privat, a través de la Mesa Empresarial del municipi. En aquest sentit, els empresaris adherits es comprometen a invertir un total de 60 milions d’euros també al llarg d’aquests tres anys, per millorar i modernitzar les seves infraestructures i serveis hotelers.
 
Inversions de les administracions
 
Les actuacions previstes són la concreció d’algunes de les accions globalment previstes en el Pla operatiu de renovació de la destinació turística de Lloret de Mar. Algunes de les actuacions prioritzades seran:
 
Actuacions per a l’any 2017 amb un cost d’1.200.000 €
 
 
·         Concurs internacional d’idees per la reforma, remodelació i renovació del continu urbà, des de la rotonda d’entrada al front marítim
·         Millora i finalització del camí de ronda de Lloret. Fase I del camí entre Lloret i Fenals.
·         Millora i adequació de la Plaça Mossèn Pere Torrent
·         Actuacions vinculades a la ciutat esportiva
·         Pla dinamització comercial
 
Actuacions per a l’any 2018 amb un cost d’1.200.000 €
 
 
·         Millora i finalització del camí de ronda de Lloret. Fase II del camí entre Lloret i Fenals i execució del camí de ronda Cala Gran-Canyelles Fase I.
·         Lloret Smart Destination
·         Execució ampliació zona esportiva
 
Actuacions per a l’any 2019 amb un cost d’1.300.000 €
 
 
·         Millora i finalització del camí de ronda de Lloret. Execució del camí de ronda Cala Gran- Canyelles Fase II
·         Ampliació de la zona esportiva
·         Esdeveniments i creació de producte turístic
 
Compromís dels empresaris
 
Les inversions a què es comprometen els empresaris de Lloret se centren en la millora de: 
  • l’oferta d’allotjament
  • l’oferta gastronòmica i d’enoturisme
  • les activitats esportives i culturals
  • l’oferta de l’oci i comercial
 
Pla operatiu de renovació de Lloret de Mar
 
El 31 de març de 2014 es va signar el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Empresa i Coneixement, l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, per al desenvolupament programàtic del Pla estratègic de turisme de Catalunya al municipi de Lloret de Mar.
 
Aquest pla operatiu forma part del primer projecte pilot de reconversió de destinacions madures que posem en marxa a Catalunya. El Govern de la Generalitat va acordar el 6 d’octubre de 2015 reconèixer el Pla operatiu com a instrument de desplegament territorial i d’implantació del Pla estratègic de Catalunya 2013-2016.
 
El Pla operatiu 2014-2020 agrupa les accions en els àmbits següents: connectivitat i mobilitat del municipi; regeneració urbana; modernització, renovació i noves inversions a la planta d’allotjament i en oferta turística en general; eficiència energètica i telecomunicacions; i creació i consolidació de productes estratègics, esdeveniments i segments d’alt valor.
 
El document detalla fins a 29 propostes d’actuacions, com ara la remodelació i renovació integral dels principals eixos de comunicació i pols turístics de Lloret de Mar; la millora i finalització del camí de ronda de Lloret de Mar; la implementació de tot un seguit d’accions d’eficiència energètica i d’ús d’energies renovables, en clau de destinació intel·ligent; i l’elaboració d’un Pla d’usos comercials per afavorir la implantació de noves activitats especialitzades i d’alt valor afegit.
 
El pla incorpora també altres projectes com ara la creació de la nova Ciutat del Turisme i l’Oci; Lloret Ciutat Esportiva; i la dinamització de les platges a partir de la instal·lació de noves activitats i propostes d'oci, cultura, esportives i entreteniment.
 
Els objectius que han regit el desenvolupament del Pla operatiu són:
 
  • Anàlisi de l’adequació de les activitats turístiques actualment existents.
  • Definició d’operacions concretes per aconseguir les finalitats del Pla estratègic.
  • Millora de la qualitat turística, a través de la priorització d’accions que permetin atraure una demanda desestacionalitzada i incrementar quantitativament i qualitativa la demanda estacional, així com la rendibilitat de les activitats empresarials vinculades al sector.
  • Anàlisi de l’adequació de les activitats d’oci actualment existents que permeti una millor convivència ciutadana als carrers del municipi.
  • Identificació de possibles nous projectes per al desenvolupament de Lloret de Mar com a destinació turística diferenciada i de qualitat. 
 
Amb aquest projecte a Lloret de Mar, la Generalitat de Catalunya implementa el pla pilot de renovació de destinacions turístiques. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, respon a les directrius marcades pel Pla Estratègic de Turisme de Catalunya pel que fa a la reconversió integral de les destinacions madures.
 
A més de les inversions a través d’aquest Pla, cal recordar que des de 2014, la Generalitat també ha aportat gairebé 800.000 euros a aquest municipi de la Costa Brava, a través dels plans de foment territorials de Turisme, així com les transferències que s’han fet procedents de la recaptació de l’impost turístic.  
 
Aportacions segons el conveni signat per al trienni 2017-2019
 
 
 
 
 
1a anualitat (€)
2a anualitat (€)
3a anualitat (€)
TOTAL (€)
DEPARTAMENT D'EMPRESA I CONEIXEMENT
2017
500.000
 
 
500.000
 
 
2018
 
500.000
 
500.000
 
 
2019
 
 
550.000
550.000
 
 
 
 
 
 
TOTAL
 
 
 
 
 
 
1.550.000
AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR
2017
500.000
 
 
 
 
 
2018
 
500.000
 
 
 
 
2019
 
 
550.000
 
 
 
 
 
 
 
TOTAL
 
 
 
 
 
 
1.550.000
PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA
2017
200.000
 
 
200.000
 
 
2018
 
200.000
 
200.000
 
 
2019
 
 
200.000
200.000
 
 
 
 
 
 
TOTAL
 
 
 
 
 
 
600.000
 
 

2  

Imatges

Foto de familia dels signants del conveni

Foto de familia dels signants del conveni 336

Moment de la signatura

Moment de la signatura 375

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa (pdf)

Nota de premsa (pdf)
PDF | 127

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia