• Amb aquest conveni, la Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de 4.010 habitatges per a lloguer assequible
La consellera Borràs ha presidit l'acte de signatura del conveni que ha comptat amb la participació del director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; i de José Manuel Casajuana, en representació d'ABANCA.
La Generalitat de Catalunya i l’entitat financera ABANCA han signat aquest matí un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’entitat cedeix en usdefruit 50 pisos a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per destinar-los a polítiques socials. Amb aquest conveni, la Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de 4.010 habitatges per destinar-los a lloguer assequible.
 
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit l’acte de signatura del conveni que ha comptat amb la participació del director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; i de José Manuel Casajuana, en representació d’ABANCA. “Aquests tipus de conveni ens permeten donar resposta a la necessitat d’habitatge social i augmentar el parc públic”, ha afirmat Borràs que ha celebrat que la Generalitat hagi superat la xifra de 4.000 habitatges cedits per entitats bancàries. 
 
L’objectiu d’aquest conveni és fomentar el règim de lloguer assequible preferentment en alguns dels 234 municipis on hi ha més demanda acreditada d’habitatge social. En tot cas i en la mesura de la disponibilitat d’ABANCA, es prioritzaran els municipis en què l’Agència tingui constància de més necessitats derivades de les Meses d’Emergències.
 
Els habitatges que es cedeixin mitjançant aquest conveni podran incloure pisos en què visquin persones en situació d’imminent pèrdua de la casa, ja sigui per impagament del lloguer, o per llançament judicial en casos d’impagaments hipotecaris. Aquestes persones podran regularitzar la seva situació, adherint-se al lloguer assequible. ABANCA es compromet a assegurar que com a mínim un 50% dels habitatges cedits es troben buits en el moment de la cessió. L’Agència pagarà 150 euros mensuals per cada habitatge cedit.
 
La signatura d’aquest conveni, que té una durada de 5 anys, s’emmarca en la línia del Govern d’ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible amb immobles cedits per part de les entitats financeres i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. Poden accedir a un lloguer social les persones que han perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estan en procés de reclamació judicial, i són mereixedores d’una atenció especial les persones grans, les víctimes de violència de gènere, així com les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
 
Aquest conveni dona compliment a la Llei 4/2016, de 23 de desembre, de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial, que insta les administracions a subscriure convenis de col·laboració amb les persones jurídiques titulars d’habitatges inscrits en el Registre d’habitatges buits i habitatges ocupats sense títol habilitant.
 

1  

Imatges

La consellera Borràs ha presidit l'acte de signatura del conveni en què ha participat el director de l'AHC, Jaume Fornt

La consellera Borràs ha presidit l'acte de signatura del conveni en què ha participat el director de l'AHC, Jaume Fornt 2751