• La Junta de Seguretat de Catalunya certifica els efectius de què disposa a data d’avui la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, un recompte que no s’havia fet des del 2009
  • Jané: “Hi ha hagut un acord polític per a l'entrada dels Mossos d’Esquadra a l’Europol i per poder per realitzar ‘persecucions en calent’”
  • La Junta de Seguretat de Catalunya acorda la integració de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra dins del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, i formar part de la mesa de coordinació i de la mesa de valoració de l’amenaça terrorista
Govern
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit avui la Junta de Seguretat de Catalunya desprès de 8 anys de no reunir-se, malgrat la reiterada insistència del Govern de la Generalitat en tots aquest anys. La darrera reunió de la Junta de Seguretat va tenir lloc el març de 2009.
A la reunió han participat també  per part de la Generalitat, el conseller d’Interior, Jordi Jané, el secretari general del departament, Cèsar Puig, el director general de la Policia, Albert Batlle, i la cap de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Interior, Marta Gordi.I, per part del Govern Espanyol, hi ha estat presents el ministre, Juan Ignacio Zoido, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, el secretari general tècnic, Juan Antonio Puigserver, i el director del gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos.
La reunió ha servit per certificar els efectius de què disposa a data d’avui la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, un recompte que no s’havia fet des del 2009. Segons ha calculat el Departament d'Economia, l’Estat deu a Catalunya 619 milions d’euros en concepte dels agents incorporats al cos des d’aleshores. En una compareixença posterior, el conseller d’Interior ha detallat que  “era necessari posar al dia el desplegament de Mossos, amb la implicació econòmica que suposa”.
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha qualificat la reunió de fructífera, amb acords importants i amb un clima d’entesa en l’àmbit de la seguretat: “És important que en aquest àmbit hi hagi entesa i acord, és el que ens demana la ciutadania”.
Entre els diferents acords aconseguits, cal destacar la integració dels Mossos d’Esquadra en el CITCO (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat), i a la mesa de coordinació i a la mesa de valoració de l’amenaça terrorista. “A partir d’avui formarem part d’aquests òrgans estatals desprès d’anys de demanar-ho”.
Finalment el conseller ha afirmat que “hi ha hagut un acord polític per a l'entrada dels Mossos d’Esquadra a l’Europol i per poder per realitzar ‘persecucions en calent’", i ha explicat que es crearà una Comissió Mixta que es reunirà ja el mes de setembre per tal de tirar endavant aquests acords.

1  

Imatges

Moments abans de començar la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya.

Moments abans de començar la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya. 1250