Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el reglament que permetrà la venda per internet de la Loto Ràpid

El Govern aprova el reglament que permetrà la venda per internet de la Loto Ràpid

Homogeneïtza el marc regulador d'aquesta loteria amb la resta de jocs titularitat de la Generalitat, aportant un major grau de seguretat jurídica

query_builder   11 juliol 2017 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reglament que permetrà la venda per internet de la Loto Ràpid

Homogeneïtza el marc regulador d'aquesta loteria amb la resta de jocs titularitat de la Generalitat, aportant un major grau de seguretat jurídica

  • Preveu la possibilitat d’ampliar l’import màxim dels bitllets de 5 a 10 euros
 
El Govern ha fet un pas més en la modernització de les loteries que organitza i gestiona a través de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), amb la regulació de l’emissió de bitllets de la Loto Ràpid en suport electrònic per a la venda d’aquests per internet. L’Executiu ha aprovat avui un decret pel qual es dona llum verda al reglament que adequa, reordena i actualitza la normativa existent, i que introdueix com a novetat la regulació de l’emissió de bitllets en suport electrònic que farà possible la comercialització d’aquesta loteria per internet. Fins ara, només La Grossa es comercialitza en suport electrònic.
 
La Loto Ràpid és una modalitat de loteria presortejada, en què el jugador adquireix un bitllet i a continuació descobreix la part invisible per conèixer a l’instant si ha estat afortunat amb un premi o no. A més de la innovació quant a l’emissió dels bitllets que farà possible la venda a través d’internet, el reglament, que entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC, també augmenta el sostre màxim del preu del bitllet de la Loto Ràpid, que es duplica i passa de 5 a 10 euros.  
 
La resta de condicions de comercialització de Loto Ràpid es mantenen: la comissió del 5% que percep el venedor; la forquilla d’entre el 40% i el 70% de l’import dels bitllets en suport físic que es destina a premis; i el termini de 90 dies naturals per cobrar un premi. La loteria Loto Ràpid se segueix comercialitzant en els 2.200 punts de venda que configuren la xarxa comercial de Loteria de Catalunya, que principalment són quioscos, bars, estancs i llibreries.
 
Amb la nova disposició, que es regula via decret i no a través d’una ordre, també s’aconsegueix augmentar el rang normatiu i equiparar l’estructura amb la resta de loteries titularitat de la Generalitat, que han estat modernitzades durant els darrers temps. A més, a partir d’ara les especificacions d’operativa relatives a l’homologació dels bitllets de la Loto Ràpid es regularan mitjançant l’ordre que es dicti des del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, que actualment concentra les competències en joc.
 
El reglament preveu que s’estableixin directrius sobre mesures, procediments i sistemes tècnics que afavoreixen la pràctica de joc responsable, relacionades amb la comunicació i publicació de missatges d’advertiment adreçats a les persones jugadores, i l’habilitació d’espais o funcions amb informació d’interès per als destinataris esmentats.
 
Loteria de Catalunya comercialitza la Loto Ràpid, la Lotto 6/49, el Trio, el Super 10, la Loto Express, el Super Toc, els Binjocs, i la loteria passiva (GROSSA) amb els sortejos de Cap d’Any i de Sant Jordi.
 
Loteria de Catalunya destina tots els seus beneficis a programes socials, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, adreçats a la infància i l’adolescència, la gent gran i les persones amb discapacitat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia