Empresa i Treball

El president Puigdemont, el conseller Vila i el secretari Aregio han presidit la reunió amb el sector turístic

TURISME

Conseller Vila: "Ens equivocaríem molt si deixem que es consolidi la imatge que aquest país no estima el turisme"

La Generalitat impulsarà la creació d'un clúster del sector turístic i abordarà la constitució d'un Pacte Nacional pel Turisme

query_builder   19 juliol 2017 19:38

event_note Nota de premsa

TURISME

Conseller Vila: "Ens equivocaríem molt si deixem que es consolidi la imatge que aquest país no estima el turisme"

La Generalitat impulsarà la creació d'un clúster del sector turístic i abordarà la constitució d'un Pacte Nacional pel Turisme

Imatge de la reunió
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha advertit que “ens equivocaríem molt si deixem que es consolidi en l’opinió pública local i internacional la imatge que aquest país no estima el turisme”, i ha fet una crida a treballar conjuntament “per combatre les externalitats i reforçar les aportacions positives que fa l’activitat turística al país”. Vila ha fet aquestes declaracions després de participar en la trobada que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mantingut avui amb els principals interlocutors de l’àmbit del turisme a Catalunya, per tal de fer seguiment de l’activitat del sector. En la reunió hi ha pres part empresaris i representants sectorials de les diferents branques de l’àmbit del turisme.
 
Vila ha recordat que Catalunya és un país industrial, “però també turístic: un 14% del PIB està relacionat amb aquesta activitat”, i per això ha reiterat que “seria un error molt greu jugar temeràriament amb el turisme, com fan algunes administracions a vegades”. Per això, el conseller ha advocat per “vincular l’activitat turística a l’excel·lència, a la sostenibilitat ambiental i social, i a la qualitat”. En aquest sentit, la reunió ha aportat propostes per reforçar aquests valors i millorar en la definició d’un model turístic propi que ens singularitzi.
 
Creació d’un clúster turístic
 
El conseller també ha anunciat que en la reunió ha sorgit la iniciativa d’avançar en  “la configuració d’un clúster del sector turístic, i també la voluntat d’aconseguir un Pacte Nacional pel Turisme”. Les dues iniciatives, que seran una evolució dels diferents instruments de treball i concertació vigents, estan encaminades a aconseguir una reflexió des de tots els àmbits de la societat per tal de donar resposta a les oportunitats i als problemes derivats de l’activitat turística. Així, per exemple, el clúster se centrarà en l’àmbit de confluència entre les TIC i el turisme, de manera que operadors turístics i start-ups col·laborin en matèria d’innovació i es faciliti la creació de sinergies i la millora de la competitivitat de les empreses del sector.
 
----------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat

1  

Imatges

El president Puigdemont i el conseller Vila han presidit la reunió amb representants del sector turístic

El president Puigdemont i el conseller Vila han presidit la reunió amb representants del sector turístic 962

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia