Recerca i Universitats

SUR

El Govern reconeix el talent de 15 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia

El conseller Vila destaca que ICREA és una de les "claus de l'èxit internacional del sistema de recerca i universitari català"

query_builder   24 juliol 2017 20:43

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix el talent de 15 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia

El conseller Vila destaca que ICREA és una de les "claus de l'èxit internacional del sistema de recerca i universitari català"

  • La menció implica la dedicació prioritària a activitats de recerca durant 5 anys en una universitat pública catalana
SUR
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha presidit aquesta tarda el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia a 15 investigadors del sistema de recerca català, corresponents a la convocatòria de l’any 2016. Durant l’acte, Vila ha estat acompanyat pel secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i el director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Antonio Huerta. Els guardons ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la novena edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.
 
El conseller Vila ha expressat que “ICREA és un programa d’excel·lència basat en captar el millor talent per fer recerca de qualitat que està donant uns resultats extraordinaris”. El premi ICREA Acadèmia és un reconeixement a la feina feta però també “un estímul i al·licient per continuar progressant i retenir un capital humà de primera línia que dóna prestigi al sistema universitari català”, ha afegit.
 
El conseller també ha destacat l’impacte que té l’activitat investigadora dels premiats en el teixit productiu del país perquè amb la seva feina “augmenta la captació de fons competitius i augmenta la capacitat d’internacionalització dels grups de recerca”. Aquest model, ha dit Vila, “és un dels motors més importants del país perquè genera riquesa, garanteix competitivitat i procura llocs de treball”. En aquest sentit, Vila ha assenyalat que “gràcies a programes com ICREA, Catalunya destaca com l’àrea de recerca més activa al Sud d’Europa”.
 
Els 15 professors guardonats enguany amb el premi ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Entre els guardonats en la present edició n’hi ha 4 que ja havien rebut la distinció durant la tercera i quarta convocatòria (anys 2010 i 2011). Després de completar cinc anys d’investigació tornen a ser seleccionats per a un segon període (2015-2019). 
 
Els investigadors distingits avui pertanyen a la Universitat de Barcelona (3), la Universitat Autònoma de Barcelona (1), la Universitat Politècnica de Catalunya (5), la Universitat Pompeu Fabra (4), la Universitat Rovira i Virgili (1) i la Universitat de Lleida (1). Per àrees de coneixement, la distribució ha estat la següent: ciències experimentals i matemàtiques (3), tecnologia i enginyeria (4), ciències de la vida i la medicina (3), humanitats (3), i ciències socials i del comportament (2).
 
Amb les noves distincions ja són 192 els investigadors que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d'euros anuals. La convocatòria de la propera edició dels guardons s’obrirà a l’inici del proper curs acadèmic .

4  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1273

Fotografia 2

Fotografia 2 847

Fotografia 3

Fotografia 3 941

Fotografia 4

Fotografia 4 1062

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 213

Annex Llistat guardonats

Annex Llistat guardonats
PDF | 56

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia