Direcció General de Comunicació

Fla

El Govern acorda un seguit de mesures per fer front a l'amenaça de l'Estat de retirar el FLA

query_builder   25 juliol 2017 15:41

event_note Nota de premsa

El Govern acorda un seguit de mesures per fer front a l'amenaça de l'Estat de retirar el FLA

·         Presentarà un doble recurs davant del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional contra les mesures acordades pel Govern espanyol com a pas previ i necessari per acudir a les instàncies internacionals
 
·         L’Executiu prioritzarà la protecció dels empleats i no facilitarà la llista de funcionaris que li reclama el Govern de l’Estat
 
·         Apel.la al Govern espanyol a no tallar el finançament del FLA alhora que es compromet a continuar informant sobre com gestiona la seva despesa
El Govern ha acordat donar resposta a l’acord de la Comisión Delegada del Gobierno para Asuntos Económicos, aprovat el passat divendres, on s’adoptaven noves mesures addicionals perquè Catalunya pugui accedir al FLA, amb un seguit de mesures.
 
En primer lloc, i davant la nova amenaça del Govern de l’Estat, el Govern presentarà un doble recurs davant del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional com a primer pas per acudir a totes les instàncies internacionals, contra aquest nou atac al nostre Govern i aquest càstig al poble de Catalunya.
 
L’Executiu reitera el seu compromís amb prioritzar la protecció dels funcionaris i insisteix que seran els membres d’aquest Govern els que assumiran totes i cadascuna de les responsabilitats que es deriven d’aquest decret.  En aquest sentit, el Govern es nega rotundament a facilitar la llista de funcionaris que reclama l’Executiu espanyol al·legant que són els membres del Govern els únics que  assumeixen la responsabilitat dels actes del Govern.
 
Així mateix, en la disposició s’apel·la un cop mes al Govern de l’Estat a no castigar els més dèbils tallant el finançament del FLA que serveix, recorda l’Executiu, per pagar els serveis a les persones grans, les farmàcies i altres proveïdors que compleixen puntualment amb les seves obligacions.
 
Finalment, el Govern es compromet a informar com ha fet fins ara, de tot allò que fa referència a la seva despesa. La prioritat del Govern és deixar clar a la comunitat internacional, als ciutadans i a cadascun dels nostres proveïdors, que el Govern gestiona els seus recursos amb el màxim rigor i es compromet a fer tot el possible perquè les decisions arbitràries del Govern Espanyol no afectin la ciutadania.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia