Empresa i Treball

El conseller Vila en la reunió a Cambrils

TURISME

El conseller Vila assegura que "pràcticament no hi ha hagut cancel·lacions enlloc, ni a la Costa Daurada ni al conjunt de Catalunya" pels atemptats

query_builder   25 agost 2017 18:24

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller Vila assegura que "pràcticament no hi ha hagut cancel·lacions enlloc, ni a la Costa Daurada ni al conjunt de Catalunya" pels atemptats

El conseller Vila durant la reunió amb el sector turístic Costa Daurada
El conseller Vila durant la reunió amb el sector turístic Costa Daurada
 
·        Després de la reunió d’aquesta tarda a Cambrils amb el sector turístic de la Costa Daurada, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assegurat que “no hi ha hagut ni un sol govern del nostre entorn que hagi desaconsellat als seus ciutadans venir a Catalunya”
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, s’ha reunit aquesta tarda a Cambrils amb representants del sector turístic de la Costa Daurada. El conseller —acompanyat de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; i del director general de Turisme, Octavi Bono– ha mantingut una trobada amb  els principals representants del sector a la zona per tal d’analitzar l’impacte sobre el turisme de l’atemptat de la setmana passada al municipi.
 
A la sortida de la reunió, el conseller Vila ha explicat que “després d’acompanyar les víctimes i de tancar l’actuació dels cossos de seguretat, des del Departament d’Empresa i Coneixement i, des del conjunt del Govern, hem considerat que calia analitzar l’impacte en l’activitat econòmica en un sector tan sensible com el del turisme”.
 
El conseller Vila ha volgut destacar que “no hi ha hagut ni un sol govern del nostre entorn que hagi aconsellat als seus ciutadans deixar de venir a Catalunya”. Així mateix, ha explicat que “hem fet una anàlisi molt acurada de com la premsa internacional ha informat d’aquests fets tan aterridors i hem constat que els mitjans internacionals han tractat la notícia amb respecte, educació i solidaritzant-se amb la situació que estem vivint”.
 
Així mateix, el titular d’Empresa i Coneixement ha assenyalat que “hem estat també molt atents al comportament dels turistes, tant a nivell nacional com internacional, pel que fa a les cancel·lacions i peticions de repatriació”. Segons el conseller, “pràcticament no hi ha hagut cancel·lacions enlloc, ni a la Costa Daurada ni al conjunt de Catalunya, i tampoc pràcticament cap sol·licitud repatriació tret d’algun cas molt excepcional vinculat a experiències personals d’algun turista que havia viscut anteriorment episodis terroristes i ha preferit tornar cap a casa. En cap cas, sol·licituds de repatriacions o anul·lació de reserves per por”.
 
D’altra banda, el conseller Vila ha avançat que “les inversions que s’hagin de fer al sector turístic a la zona tindran a veure amb el Pla Estratègic, que aposta per l’excel·lència, per la qualitat i la sostenibilitat, en cap cas s’incorporen mesures que siguin reactives a aquesta experiència absolutament excepcional que hem viscut”.
 
El conseller s’ha mostrat confiat que “ben aviat la nostra societat podrà anar recuperant la normalitat de la seva activitat turística, que és un element de progrés i d’identitat, amb uns valors de ciutat oberta i lliure on tothom es troba molt a gust amb nosaltres i entre nosaltres”.
 
A la trobada han assistit el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Costa Daurada, Martí Carnicer: la presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Berta Cabré; el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Eduard Farriol; el president de l’Associació d’Apartaments, Joan Calvet; i el representant de l’Associació hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Gustavo Cabezo.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat
 
                       
                       

2  

Imatges

Foto de la reunió a Cambrils 1

Foto de la reunió a Cambrils 1 1945

Foto de la reunió a Cambrils 2

Foto de la reunió a Cambrils 2 967

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia