Empresa i Treball

TURISME

Catalunya i Flandes es comprometen a col·laborar en el desenvolupament turístic de les seves destinacions

L'objectiu és crear un marc de treball per aconseguir una millora en el seu funcionament a través de la col·laboració, el debat i l'intercanvi de bones pràctiques.

query_builder   29 setembre 2017 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya i Flandes es comprometen a col·laborar en el desenvolupament turístic de les seves destinacions

L'objectiu és crear un marc de treball per aconseguir una millora en el seu funcionament a través de la col·laboració, el debat i l'intercanvi de bones pràctiques.

 
  • Els dos organismes col·laboraran principalment en els àmbits de la sostenibilitat, la innovació i la promoció turística.
 
 
El Departament d’Empresa i Coneixement i el Ministeri de Flandes per la Mobilitat, Obres Públiques, Perifèria Flamenca de Brussel·les, Turisme i Benestar Animal, s’han compromès a treballar conjuntament per millorar el desenvolupament turístic de les seves destinacions.
 
L’objectiu d’aquest acord, que se signarà properament, és crear un marc de treball entre els dos organismes turístics per tal d’aconseguir una millora en el seu funcionament i en l’obtenció dels seus objectius a través de la col·laboració, el debat i l’intercanvi de bones pràctiques. En aquest sentit cal destacar que Catalunya, que ostenta la presidència de NECSTouR, i Flandes que en té la vicepresidència, lideren la xarxa europea per al turisme sostenible i competitiu NECSTouR, i comparteixen visió i objectius pel que fa a model turístic, per la qual cosa es preveu que aquesta col·laboració sigui molt profitosa. 
 
En aquest sentit, Octavi Bono, director general de Turisme, ha declarat que “des de Catalunya tenim una clara vocació internacional pel que fa a la gestió del turisme i amb Flandes trobem un territori amb qui compartim la visió de com afrontar el desenvolupament, i de com incorporar una mirada concreta sobre la sostenibilitat. Les realitats que gestionem els dos països són força diferenciades però l’estratègia és molt propera i podem aprendre molt els uns dels altres”.
 
Per la seva banda, Peter de Wilde, director executiu de Turisme de Flandes, ha afirmat que “estic molt satisfet amb aquest nou acord de col·laboració. Estic segur que Catalunya ens pot inspirar de moltes maneres i ens pot ajudar a millorar les nostres accions. No oblideu que l’Agència Catalana de Turisme té moltíssima experiència ja que gairebé una quarta part del turisme que rep l’Estat espanyol visita Catalunya. Amb Escòcia ja vam signar un acord de col·laboració similar al 2015, que ha estat realment profitós. Vam aprendre molt sobre sistemes de qualitat turística i sobre l’organització d’esdeveniments de gran format, i amb Catalunya ens centrarem en els àmbits de la sostenibilitat, la innovació i la promoció de la destinació”.
 
L’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Flandes col·laboraran principalment en els àmbits de la sostenibilitat, la innovació i la promoció turística.
 
Concretament, els dos organismes es comprometen a:
 
  • Compartir els seus coneixements sobre estratègies per desenvolupar i millorar el turisme i les destinacions turístiques.
 
  • Compartir els resultats d’investigacions, d’experiències, metodologies, conceptes, sistemes i processos adreçats a donar suport i ajudar en el desenvolupament de la indústria turística.
 
  • Treballar conjuntament i donar-se suport mutu per millorar la indústria turística dels seus països i la reputació de les seves destinacions i dels organismes turístics que les representen.
 
Així, l’ACT i Turisme de Flandes intercanviaran casos de bones pràctiques dels dos organismes, organitzaran esdeveniments conjunts, i participaran conjuntament en seminaris, workshops i altres processos que afavoreixin l’aprenentatge i la transferència de coneixement.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia