Direcció General de Comunicació

Portaveu Turull: "L'Estat espanyol és la vergonya d'Europa i haurà de respondre davant dels tribunals"

query_builder   1 octubre 2017 19:32

event_note Nota de premsa

Portaveu Turull: "L'Estat espanyol és la vergonya d'Europa i haurà de respondre davant dels tribunals"

  • El conseller ha fet una crida a continuar votant fins el tancaments dels col·legis, a les 20h
Govern
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha comparegut aquesta tarda al CTTI per agrair l’actuació del poble català perquè “avui ha demostrat ser un poble d’homes i dones que se senten lliures. Un poble que té coratge, serenor i que estima i defensa pacíficament la democràcia”. Per aquest motiu, Turull ha encoratjat “a tota aquella gent, que no ha anat a votar, que encara ho pot fer”. I els ha recordat que “si hi ha algun dia que té sentit, atesa la situació que estem vivint, és avui. ”.
El portaveu ha reconegut que “no s’ha pogut votar amb normalitat” perquè l’actuació policial ha provocat el tancament de 319 col·legis electorals i 465 ferits i contusionats. En aquest sentit, Jordi Turull ha criticat l’actuació de la policia espanyola que “en alguns casos han llençat gasos lacrimògens. La policia està fent una salvatjada. Per retirar material no cal fer això. És un autèntic escàndol internacional. L’actuació de de l’Estat espanyol és la vergonya d’Europa”. I ha afegit que “l’Estat espanyol s’ha posat en una situació molt compromesa davant del món per la violació dels drets humans”. El conseller ha assegurat que “haurà de respondre davant dels tribunals internacionals” i ha explicat que líders molt influents ja han expressat la seva preocupació i perplexitat davant la violència policial cap a les persones”.
El conseller Turull ha demanat “paciència i comprensió perquè el recompte dels vots serà llarg”. Però, “tot ens fa intuir, per la tendència que estem observant, aquest vespre ens podrem comptar per milions”. En aquest sentit, ha animat la gent anar a votar perquè “tot i no allargar l’horari de votació, la gent que estigui a la cua se li permetrà votar”.   
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia