Salut

_

Comín anuncia un programa per atendre les persones que pateixen trastorns emocionals per les càrregues policials de l'1-O

El conseller ha visitat Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius

query_builder   6 octubre 2017 13:35

event_note Nota de premsa

Comín anuncia un programa per atendre les persones que pateixen trastorns emocionals per les càrregues policials de l'1-O

El conseller ha visitat Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius

El conseller Comín, parlant amb veïns de Sant Iscle de Vallalta, aquest matí durant la seva visita.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest matí tres municipis del Maresme que van patir les càrregues dels cossos policials de l’Estat durant l’1 d'octubre: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Dosrius. Comín ha anunciat que el Departament de Salut posarà en marxa un programa per atendre les persones que pateixen trastorns emocionals a conseqüència de la “caravana de la por que va organitzar el Ministerio del Interior”.
 
Comín ha explicat que hi ha moltes persones que diumenge passat van patir un “impacte psicològic i emocional” molt fort i que tenen seqüeles psicològiques i per aquest motiu la xarxa de salut mental i d’atenció primària ha d’acompanyar aquestes víctimes. El programa, que s’està acabant de tancar amb diversos experts, adaptarà, a la situació que es va viure durant el referèndum, els protocols ja existents.
 
En molts casos, les persones que s’han vist exposades a situacions crítiques o de violència poden patir trastorns per estrès agut, que apareix als cap de pocs minuts d’haver patit o presenciat un fet estressant, o el denominat trastorn per estrès post traumàtic, d’aparició més tardana i caracteritzat per records o somnis angoixants, ansietat, etc. El nou programa tractarà aquestes dues patologies, millorant la identificació de persones que pateixin o puguin patir aquests trastorns emocionals i procurant un tractament adequat.
 
Durant la visita als tres municipis, Comín ha agraït les persones que van estar als col·legis electorals per defensar el dret a vot i també ha parlat amb algunes de les víctimes de les càrregues. “Els ciutadans som més forts avui que el dia 30. En alguns llocs la policia va tancar els col·legis electorals dues vegades i els vam tornar a reobrir. La dignitat és molt més forta que els nostres temors”, ha conclòs.

3  

Imatges

Veïns_Visita_Sant Iscle

Veïns_Visita_Sant Iscle 2695

Veïns_Visita_Sant Cebrià

Veïns_Visita_Sant Cebrià 614

Veïns_Visita_AJDosrius

Veïns_Visita_AJDosrius 2184

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia