Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Setmana Bio a l'escola tindrà lloc del 23 al 29 d'octubre

Se celebra la primera Setmana Bio a l'escola

L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa

query_builder   13 octubre 2017 12:34

event_note Nota de premsa

Se celebra la primera Setmana Bio a l'escola

L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa

La Setmana Bio a l'escola tindrà lloc del 23 al 29 d'octubre
La Setmana Bio a l'escola tindrà lloc del 23 al 29 d'octubre

 
La primera edició de la Setmana Bio a l’escola tindrà lloc del 23 al 29 d’octubre
 
Els centres educatius catalans que s’adhereixin a la primera edició de la Setmana Bio a l’escola organitzaran, durant la setmana del 23 al 29 d’octubre de 2017, activitats adequades a cada etapa formativa i destinades a potenciar el coneixement d’aquest tipus de producció i alimentació. A part dels centres educatius, les biblioteques també poden sumar-se a aquesta iniciativa.
 
Conferències de pagesos o artesans ecològics, visites a granges de pagesos o obradors d’artesans alimentaris ecològics, xerrades divulgatives, esmorzars o dinars amb productes ecològics, tallers, jocs relacionats amb la producció d’aliments ecològics són algunes de les actuacions que es durant a terme als centres educatius i a les biblioteques al llarg d’aquesta setmana.
 
La Setmana Bio a l’escola és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació juntament amb els Departaments d’Ensenyament i Territori i Sostenibilitat. De fet, els tres departaments ja fa anys que col·laboren en aquest àmbit a través del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Aquest guardó, que compta amb la col·laboració de l’Associació Vida Sana, va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que tots els centres d’educació catalans (infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d’infants) realitzen en la promoció del coneixement de l’agricultura i l’alimentació.
 
Aquest any, el lliurament d’aquest premi tindrà lloc en el marc de la Setmana Bio a l’escola, concretament el divendres, 27 d’octubre, al centre que va guanyar aquest guardó en l’anterior edició, la Societat Cooperativa d’Ensenyament El Submarí Lila, de El Milà (Alt Camp).
 
Setmana Bio per a l’alimentació ecològica
 
La Setmana Bio a l’escola té el seu precedent en la Setmana Bio, que el Departament d’Agricultura porta organitzant i celebrant des de l’any 2013. Aquesta iniciativa va néixer com una marca comuna pensada per concentrar en una setmana tota una sèrie d’actuacions, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor relacionat amb la producció ecològica, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i, en general, l'alimentació ecològica.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia