Salut

Actualització sobre el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

query_builder   2 novembre 2017 17:54

event_note Nota de premsa

Actualització sobre el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) informa que el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès ha afectat fins ara 7 persones, 4 homes i 3 dones, d’entre 48 i 94 anys, tres dels quals han mort. La resta d’afectats, continuen hospitalitzats, un a la UCI.
 
Tots els casos viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació i tenen patologia de base o factors de risc. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 15 i el 28 d’octubre.
 
Paral·lelament continua en curs l’estudi ambiental per tal de delimitar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament i, si s’escau, tancament de les instal·lacions implicades. Els centres sanitaris de la zona estan informats i estan col·laborant en la detecció i notificació de malalts a l’ASPCAT.
 
No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser de fins a catorze dies.
 
Informació  útil per als ciutadans:
 
o  La legionel·losi es contagia per per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
o  Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afectin al sistema immunitari, i les d’edat avançada.
o  La legionel·losi no es transmet d’una persona a una altra.
o  Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
o  Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia