Territori

Reunió de treball dels socis del projecte europeu Interreg Europe CircE, avui a Barcelona.

La Generalitat identifica 85 bones pràctiques d'economia circular en el sector tèxtil i de begudes

query_builder   23 novembre 2017 10:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat identifica 85 bones pràctiques d'economia circular en el sector tèxtil i de begudes

·       El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat l’estudi del grau d’implantació d’accions d’economia circular a dos sectors estratègics, en el marc de les accions incloses dins del projecte europeu Interreg Europe CircE
 
·       Juntament amb 8 països europeus, Catalunya participa en aquest projecte Interreg que pretén identificar i implantar mesures d’economia circular, en col·laboració amb el teixit empresarial fins al 2021
Reunió de treball dels socis del projecte europeu Interreg Europe CircE, avui a Barcelona.
La Generalitat ha presentat avui els resultats preliminars de l’estudi que està duent a terme en el marc del projecte Interreg-Europe CircE, que promou la implantació de l’economia circular en diversos sectors econòmics. Així, davant una quarantena de representants, socis i col·laboradors europeus reunits avui i demà a Barcelona, tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat han analitzat el grau d’implantació de polítiques d’economia circular en dos sectors econòmics claus per a Catalunya: el del tèxtil i el les begudes.
 
L’estudi, que ha comptat amb la col·laboració d’una cinquantena organitzacions catalanes implicades, ha identificat un total de 85 bones pràctiques d’empreses d’aquest sector, com ara Mango, Filatures Arnau, Roba Amiga, Indulleida, Mahou San Miguel o Copiral, entre altres, relacionades amb el reaprofitament de fibres i l’ús de materials reciclats,  la prevenció de la generació de residus i la transformació de subproductes. Es tracta d’exemples viables econòmicament, replicables a diversos països i orientades a millorar l’impacte ambiental de l’empresa, ja sigui reduint la generació de residus com el consum de matèries primeres.
 
A partir de les bones pràctiques, en els propers mesos s’identificaran les oportunitats de circularitat pel sector, i s’estudiarà la manera perquè Catalunya pugui inspirar a empreses de la resta d’Europa a evolucionar i innovar de manera sostenible.
 
La trobada, de caire tècnic, ha aplegat representants de tota la resta de regions europees implicades al projecte: la regió de Llombardia (Itàlia), la província de Gelderland (Països Baixos),  l’Ajuntament de Londres (Anglaterra), la regió Hauts-de-France (França),  la regió de Baixa Silesia (Polònia), l’Ajuntament de Sofia (Bulgària), i l’associació de 178 municipis d’Eslovènia.
 
La reunió ha servit per posar en comú els resultats de les anàlisis de les potencialitats de circularitat per sectors econòmics que s’estan estudiant a cada regió, així com fer el seguiment del desplegament del projecte. Així mateix, ha servit per facilitar l’intercanvi directe de coneixements amb empreses dels 8 països participants implicades en el projecte: LOOP, Wageningen University and Research, CAUTO, CLUSTER High Technology Agrifood Lombardy - CAT.AL, CENTROCOT, ANPAR, COREPLA, Coordination center WEEE - Centro di Coordinamento RAEE, AFIL, Materfad, EUDE, Mango, Foment del Treball, ARLALORA, S.L., AGBAR-Suez, AAD Market, i  La Vola.
 
Així, la participació activa d’actors diversos en el projecte permetrà l’establiment d’aliances públic-privades entre l’administració i les empreses per treballar de manera més coordinada.
 
Transició dels sectors econòmics
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat forma part del consorci del projecte Interreg Europe CircE, ‘European regions toward circular economy (CircE) 2017-2021’, que té com a principal objectiu identificar oportunitats d’implantar polítiques d’economia verda i circular per afavorir la transició dels sectors econòmics prioritaris de les regions, avaluant-ne les barreres, amb un pressupost total de 1.892.771 euros.
 
El calendari d’accions comprèn fins al 2019 l’intercanvi d’experiències i el disseny del Pla d’acció de cada regió per a la integració de les lliçons apreses durant la cooperació en les seves polítiques regionals i/o programes. Després, fins al 2021 s’implementaran totes les accions previstes que involucraran activament els actors regionals rellevants i se’n farà el seguiment.
   

1  

Imatges

Imatge de la reunió de treball, avui a Barcelona

Imatge de la reunió de treball, avui a Barcelona 252

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 184

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia