Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La startup catalana Dinbeat desenvolupa el primer 'wearable' de salut per a gossos

query_builder   25 febrer 2018 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La startup catalana Dinbeat desenvolupa el primer 'wearable' de salut per a gossos


 
·         L’empresa emergent ha creat un arnès amb sensors que permeten als veterinaris monitoritzar l’estat de salut d’animals de companyia de forma remota i en temps real
 
·         Per al desenvolupament d’aquest producte, Dinbeat ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Startup Capital, un ajut a fons perdut de fins a 75.000 euros per impulsar el creixement d’startups en fase inicial
 
·         Dinbeat té previst començar a comercialitzar el dispositiu -que presentarà al 4YFN la setmana vinent- durant la segona meitat del 2018 a Barcelona i Madrid i té la intenció d’internacionalitzar-se a partir del 2020
 
La startup catalana Dinbeat (Barcelona) ha desenvolupat el primer wearable de salut per a gossos amb l’objectiu d’ajudar els veterinaris a monitoritzar la salut dels animals de companyia. Es tracta d’un arnès amb sensors que permeten mesurar en temps real les constants vitals d’aquests animals.
 
Dinbeat ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- a través del programa Startup Capital, que els ha permès accedir a un ajut de fins a 75.000 euros per finançar les activitats derivades de l’execució del seu pla de negoci inicial. Es tracta d’un ajut dirigit a una vintena d’startups tecnològiques cada any.
 
El wearable, anomenat DinbeatPRO, ajuda els veterinaris a fer el seguiment de la salut de l’animal ja sigui en casos d’hospitalització o, si la malaltia és menys greu, quan el gos ja és al domicili. Entre altres aspectes, els sensors mesuren la freqüència cardíaca, la respiració per minut, la temperatura, els resultats d’un electrocardiograma, el lladruc, la posició o l’activitat de l’animal. Els professionals poden monitoritzar l’estat de salut de l’animal en tot moment a través d’una aplicació web i mòbil que els envia notificacions i els posa en contacte amb els propietaris, amb qui poden compartir informació sobre l’historial de salut dels seus gossos de manera remota.
 
Dinbeat ha desenvolupat el seu producte en col·laboració amb veterinaris, fet que els han permès determinar les necessitats dels professionals. “En una fase inicial vam realitzar un estudi de mercat en què van participar 750 persones entre propietaris d’animals de companyia i veterinaris per determinar quin enfoc havia de tenir el dispositiu que volíem desenvolupar”, explica la CEO de la startup, Talía Bonmatí. “Vam veure que el que més preocupava era poder controlar la salut dels animals i juntament amb els veterinaris vam decidir crear un dispositiu dirigit al professional, perquè la informació que podíem oferir potser era massa tècnica per a l’ús domèstic”, afegeix.
 
Segons la fundadora de Dinbeat, el seu dispositiu permet als veterinaris “estalviar fins a un 80% en els costos vinculats amb la monitorització, a banda de temps”, mentre que ajuda a minimitzar també “l’estrès a què se sotmet els animals malalts, que poden estar tranquil·lament a casa mentre el professional vigila la seva salut des de la clínica”.
 
Aquesta iniciativa neix d’un interès i preocupació personals de Bonmatí. “De petita tenia un gos delicat de salut que es va passar força temps ingressat perquè tenia un problema als pulmons que a casa no podíem detectar ni controlar amb seguretat”, explica la CEO de l’empresa, que va trobar una oportunitat “a partir d’aquesta experiència i aprofitant el sorgiment dels wearables, per donar veu als animals per expressar-se en termes de salut”, assegura Bonmatí.
 
Tot i que aquesta primera versió de DinbeatPRO està pensada per als gossos, l’empresa emergent té la intenció d’adaptar el seu producte a altres animals com gats i cavalls, després d’estudiar les modificacions necessàries a nivell de disseny per adaptar-se a la seva fisonomia i característiques. Dinbeat, que compta actualment amb 9 treballadors, té previst començar a comercialitzar el seu producte entre els professionals veterinaris a Barcelona i Madrid a través d’una empresa distribuïdora així com de forma directa a través de la seva pròpia plataforma d’e-commerce. A partir del 2020, la startup preveu iniciar la seva expansió a Europa (principalment a Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia) i més endavant, als Estats Units.
 
Presentació al 4YFN

La startup presentarà el prototip funcional de DinbeatPRO a l’estand d’ACCIÓ al 4 Years From Now (4YFN), organitzat per la Mobile World Capital Barcelona i la GSMA, que tindrà lloc entre el 26 i el 28 de febrer al recinte de Fira de Barcelona de Montjuïc. L’objectiu de la Generalitat és que les 20 startups catalanes que participaran al congrés a través d’aquest espai guanyin visibilitat, facin contactes amb inversors, trobin nous socis o clients i puguin presentar els seus projectes empresarials davant els més de 19.000 assistents que l’organització preveu superar aquest 2018.
 
 
 
-----------
 
Segueix-nos a les xarxes a través de:
 
Twitter: @empresacat
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia