Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Pau Frigola Coll d'Agroalimentària Mas Saulot, Quiònia Pujol Sabaté i Albert Sala Martínez de Sala Graupera i Fills, guanyadors de la XVIa edició dels PITA

DARP
Cartell dels premis PITA 2017
 
Els finalistes d’aquesta convocatòria 2017 han estat Mas la Coromina 2010, Boadas 1880, i Albert Vilardell Bartino
 
 
La implantació d’un nou model de negoci basat a donar un valor afegit a les pomes de segones categories, la creació d’una indústria agroalimentària cervesera, i la creació d’un jardí de demostració en el propi viver en el marc d’una jardineria sostenible, han estat mereixedors del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2017 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.
 
Els PITA volen distingir les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la seva competitivitat i la sostenibilitat.
 
El jurat presidit, pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol,  i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Lleida, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament, i del propi DARP, van valorar i seleccionar les candidatures guanyadores i finalistes, per a cadascuna de les tres  modalitats del premi, d'entre les 27 candidatures presentades i les van proposar a per a la seva concessió.
 
Així, les candidatures premiades en l’edició 2017 dels premis PITA, amb 6.000 € cadascuna, han estat:
 
.- En la modalitat d’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, Pau Frigola Coll d’Agroalimentària Mas Saulot, SL (MOOMA) - Gualta (Baix Empordà), per la implantació, en una explotació agrària, d’un nou model de negoci basat a donar un valor afegit a les pomes de segones categories mitjançant la transformació en productes elaborats de poma innovadors en concepte forma i qualitat, implantant un model integrador en la zona rural, fomentant l’economia local, col·laborativa, circular, i sostenible. 
 
.- En la modalitat d’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, a Quiònia Pujol Sabaté - Almacelles (Segrià), per la creació d’una indústria agroalimentària cervesera, des de la producció i recol·lecció de matèries primeres com ordi, blat o llúpol de diferents varietats, en producció ecològica, i llevat, passant pels processos de malteria i pel·letització del llúpol, fins a l’elaboració de diverses varietats de cervesa artesana de qualitat i una d’elles sense gluten. 
 
.- En la modalitat  de jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, a Albert Sala Martínez de Sala Graupera i Fills - Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), per la creació d’un jardí de demostració en el propi viver, on els professionals del paisatge poden veure les diferents especies botàniques, colors i formes a utilitzar en el marc d’una jardineria sostenible..
 
A més també s’ha nominat les candidatures finalistes, dotades amb la 2.000 € cadascuna, en les tres modalitats:
 
.- En la modalitat d’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, Mas la Coromina 2010 SL - La Vall d'en Bas (Garrotxa), per la implementació, en l’explotació lletera, d’un projecte de diversificació que permet visitar la granja, convertida en un espai pedagògic orientat a col·legis i famílies, i on es divulga i mostra les bones pràctiques ramaderes i es posa en valor el producte i la feina a pagès
 
.- En la modalitat d’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, Boadas 1880 SA - Girona (Gironès), per la implementació, en una empresa de xarcuteria amb 137 anys d’història, d’innovacions en els diferents processos d’elaboració (instal·lacions, maquinària, controls, o vida útil)  per  tal d’obtenir, amb noves formulacions i mantenint la seguretat alimentaria, uns productes saludables amb característiques sensorials com els convencionals.
 
.- En la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, Albert Vilardell Bartino - Girona (Gironès), per la introducció del cultiu i producció de flor de llúpol, amb una gestió acurada i respectuosa amb el patrimoni natural,  propagant  i seleccionant noves varietats.
 
Val a dir també que properament el DARP publicarà la convocatòria dels PITA corresponent a l’any 2018.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia