Agència Catalana de l'Aigua

Itam

Finalitzen les obres per reparar la captació d'aigua de la dessalinitzadora del Llobregat

query_builder   11 maig 2018 12:20

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres per reparar la captació d'aigua de la dessalinitzadora del Llobregat

 
  • El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha visitat avui les actuacions corresponents a la primera fase dels treballs, després que els temporal marítims de març erosionessin la platja i s’enduguessin grans quantitats de sorra
 
  • S’han reparat els danys a la canonada i al cablejat elèctric, estant ja la conducció operativa
 
  • La segona fase de l’obra, que se centrarà en protegir tota la canonada, s’iniciaciarà a partir del mes de setembre, quan finalitzi el periòde de nidificació en el delta del Llobregat, respectant així la fauna de la zona
 
 
ITAM
Moment de la visita als treballs.
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, acompanyat pel director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez, ha visitat avui els treballs de reparació de la captació d’aigua de mar de la dessalinitzadora del Llobregat.
 
Aquesta conducció, arran dels intensos temporals marítims registrats a principis de març, va quedar malmesa, quedant afectats diversos elements com una vàlvula, el cablejat elèctric i el control de bombeig d’aigua de mar.
 
Els treballs que s’estan desenvolupant des de mitjans de març, han servit per garantir la seguretat de la captació davant de futurs temporals. Aquesta conducció ja està operativa, després de les diverses proves efectuades en les darreres setmanes per comprovar el seu funcionament.
 

Treballs en zona protegida

 
La captació de la dessalinitzadora del Llobregat es troba en una zona protegida. Per aquest motiu, els treballs s’han fet curosament, respectant la fauna de la zona. Les actuacions fetes fins a la data corresponen a la primera fase dels treballs, que han consistit en la construcció d’una nova arqueta de protecció i la reparació de la resta d’elements deteriorats, com el cablejat elèctric i el control de bombeig d’aigua de mar.
 
La segona fase dels treballs es durà a terme a partir del mes de setembre, quan finalitzi el període de nidificació en el delta del Llobregat, respectant així la fauna de la zona. Aquesta segona fase permetrà protegir la totalitat de la canonada en tota la zona de la costa.

3  

Imatges

Foto 1. Visita a la zona dels treballs.

Foto 1. Visita a la zona dels treballs. 336

Foto 2. Moment de la visita d'obres.

Foto 2. Moment de la visita d'obres. 266

Foto 3. Vista aèria de la dessalinitzadora.

Foto 3. Vista aèria de la dessalinitzadora. 438

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 217

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia