Institut Català de les Dones

Núria Balada: "Cal incorporar la perspectiva de gènere a tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible per aconseguir una Agenda 2030 feminista"

"La igualtat de gènere no només és un dret fonamental, també és la base del desenvolupament sostenible"

query_builder   31 maig 2018 17:10

event_note Nota de premsa

Núria Balada: "Cal incorporar la perspectiva de gènere a tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible per aconseguir una Agenda 2030 feminista"

"La igualtat de gènere no només és un dret fonamental, també és la base del desenvolupament sostenible"

CNDC
 
La presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) i de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha defensat aquesta tarda que cal incorporar la perspectiva de gènere a tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir una Agenda 2030 feminista”. La presidenta del CNDC ha subratllat que “la igualtat de gènere no només és un dret fonamental, també és la base del desenvolupament sostenible. Només introduint la transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques podrem fer polítiques eficaces i arribar a la igualtat efectiva de dones i homes”.
 
Balada ha fet aquestes declaracions en marc la Sessió de Treball del CNDC “Per a la construcció d’una agenda comuna per als ODS i l’establiment de l’Agenda 2030 a Catalunya” dins la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (ESDW). A Catalunya s’està desenvolupant un Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 i complir amb els ODS. En la sessió d’avui, Raquel Ballesteros, tècnica del consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha exposat la interrelació dels ODS i la transversalitat de la igualtat de gènere en el marc d’aquest Pla Nacional.
 
El CNDC, òrgan participat per 390 entitats i que té estatus d’òrgan consultiu amb el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides, té un Grup de Treball dedicat als ODS i l’Agenda 2030, la seva coordinadora Sílvia Aldavert, ha assenyalat la importància d’establir una estratègia conjunta de totes les parts i compartir espais d’incidència per a l’establiment d’una Agenda 2030 feminista.
 
En la jornada de treball també hi ha participat Marta Casamort, responsable de gènere de l’Àrea de programes de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, qui ha explicat la perspectiva feminista de les polítiques de cooperació i la seva alineació amb aquests objectius. També ha intervingut Jara Henar, d’Alianza por la Solidaridad, qui ha donat a conèixer les actuacions de l’entitat en el marc de la ESDW.
 
L’ESDW és una iniciativa a escala europea per estimular i fer visibles activitats, projectes i esdeveniments que promoguin el desenvolupament sostenible i els ODS. Té lloc cada any entre els dies 30 de maig i 5 de juny. L’any 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible per a que els països avancin en la millora de les condicions de vida de les persones, sense deixar ningú enrere. Aquesta Agenda compta amb 17 ODS, que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins a la igualtat de les dones, la lluita pel canvi climàtic, l'educació, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia