Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 40 habitatges d'un bloc ocupat per la PAHC a Sabadell

query_builder   1 juny 2018 15:00

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 40 habitatges d'un bloc ocupat per la PAHC a Sabadell

 
·         L’edifici ubicat al carrer de Sant Ferran va ser ocupat el per la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca i la Crisi (PAHC)  l’abril de 2013
·         Habitatge, Ajuntament de Sabadell i la PAHC han treballat de manera conjunta per poder coordinar l’actuació  en relació a la situació de les famílies ocupants
·         Els arrendataris pagaran 150 euros mensuals
·         L’Agència ha coordinat actuacions similars a Salt i a Manresa
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (APHC) han formalitzat aquest matí els contractes de lloguer de les famílies que havien ocupat il·legalment els habitatges de l’edifici del carrer de Sant Ferran de Sabadell l’any 2013 i que han acreditat la seva situació de vulnerabilitat. Les parts i els ocupants han arribat a un acord de regularització que els permet romandre en els habitatges pagant a l’Agència  de l’Habitatge de Catalunya una renda mensual de 150 euros.
 
El bloc d’habitatges ubicat al carrer Sant Ferran, 109-119, de Sabadell, és propietat de la SAREB i consta de 40 habitatges que  van ser ocupat l’abril de 2013 col·lectivament per  la PAHC de Sabadell, i ha estat defensat pel col·lectiu davant els diversos intents de desallotjament per part de la SAREB.
 
El juliol de 2014 la Generalitat i la Sareb  van formalitzar un conveni de col·laboració pel qual se cedia l´ús dels habitatges per destinar-los a lloguer assequible sota la gestió de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya.
 
Durant el  2017 l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha mantingut diverses reunions tant amb l’Ajuntament de Sabadell com amb la PAHC per coordinar les actuacions en relació als ocupants d’aquest bloc.  
 
Anteriorment, l’Agència ha arribat a acords amb la PAH i els ajuntament de Salt i de Manresa per trobar solucions per a les famílies en situació de vulnerabilitat.
 

1  

Fitxers adjunts

Cessió edifcii Sabadell

Cessió edifcii Sabadell
PDF | 25

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia