• Aquesta tercera edició de ‘Benvinguts a pagès’ ofereix prop de 900 propostes que inclouen visites gratuïtes a les explotacions agràries
La consellera Teresa Jordà celebra l'
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director gerent de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del Departament, Ramon Sentmartí, ha visitat aquest matí, a Esponellà (Pla de l’Estany), l’explotació ramadera Mas Colomer, una explotació  familiar dedicada a la vaques lleteres des de fa 4 generacions i que per primer any s’adhereix al ‘Benvinguts a Pagès’, que es fa aquest cap de setmana arreu del país.
 
Durant la visita, la consellera Teresa Jordà ha volgut subratllar la importància del sector primari català i agrair la complicitat públic-privat que permet, entre altres, l’”èxit” d’iniciatives com ‘Benvinguts a pagès’, “la gran festa del món rural català, un projecte ja consolidat, que continua creixent i que connecta el món urbà amb el nostre sector, contribuint alhora a arrelar l’activitat turística al territori, mentre posa en valor el món rural català, clau en el desenvolupament i la cohesió territorial de Catalunya, en el context d’un mateix projecte social i de país”. Jordà ha insistit en l’”obsessió” del Departament i del Govern de la Generalitat en el seu conjunt de “reivindicar que som el que mengem i que és important que posem en valor els estàndards de qualitat, tant de la producció com del producte”. “La pagesia és vital, la necessitem forta sostenible i competitiva”, ha afegit.
 
Aquesta tercera edició de ‘Benvinguts a pagès’ ofereix prop de 900 propostes que inclouen visites gratuïtes a les explotacions agràries, la participació de restaurants, allotjaments, i la programació d’activitats paral·leles. Durant tot el cap de setmana, unes 240 explotacions agràries del territori obren portes i programen visites guiades perquè el públic familiar i més foodie es desplaci pel país, conegui en origen l’elaboració i el tractament dels productes alimentaris que es consumeixen cada dia, els tasti i tingui la possibilitat de comprar-los directament als pagesos i pageses. Així, el projecte continua creixent i en aquesta tercera edició ofereix prop d’un 15% més de propostes arreu de les comarques catalanes. L’esdeveniment, que en les dues primeres edicions va sumar més de 30.000 visites, proposa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada, i a donar valor al món de la pagesia del país.
 
Les visites guiades gratuïtes a les explotacions agràries i cases de pagès es complementen amb una important oferta de restaurants. Així, un total de 235 establiments de restauració d’arreu de Catalunya s’apunten a la iniciativa i ofereixen menús ‘Benvinguts a Pagès’ amb productes de l’entorn i de temporada. La xifra d’establiments creix notablement i supera els 160 restaurants de l’any passat, tendència que demostra la implicació del sector de la restauració per a captar el públic foodie. L’oferta de restaurants s’arrodoneix amb 280 allotjaments (hotels, hostals, allotjaments rurals, hotels gastronòmics i apartaments) de tots els territoris que ofereixen estades especials. Finalment, les activitats paral·leles es reforcen amb 120 propostes diverses que inclouen fires gastronòmiques, demostracions, tastos, tallers, passejades, ponències, observació d’animals, visites monumentals, concursos, etcètera.
 
Amb la voluntat de facilitar el màxim la planificació del cap de setmana a pagès s’han dissenyat set rutes turístiques diferents. En concret, es proposa cinc itineraris turístics a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dos a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta),  amb plans per a fer durant tot el cap de setmana o bé en una única jornada.
 
‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
  
Més informació a:
 
www.benvingutsapages.cat
FB: BenvingutsPages
TW: @BenvingutsPages
Instagram: @benvingutsapages
#benvingutsapagès18
 
 
Un cop acabada la visita a Mas Colomer, la consellera Jordà s’ha desplaçat a Palamós, on ha visitat la 5a edició de la Fira de la Gamba acompanyant el president de la Generalitat, Quim Torra.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

4  

Imatges

Foto de la consellera Jordà

Foto de la consellera Jordà 2727

Foto 02 de la consellera Jordà

Foto 02 de la consellera Jordà 119

Foto 03 de la consellera Jordà

Foto 03 de la consellera Jordà 138

Foto 04 de la consellera Jordà

Foto 04 de la consellera Jordà 106