El Govern ha aprovat la reestructuració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que incorpora, en un mateix departament, la direcció de les polítiques digitals i les unitats i organismes competents en la matèria així com la competència en l’àmbit de l’Administració i la Funció Pública.
 
El Departament comptarà amb la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb l’objectiu principal d’impulsar el desplegament i la integració de les tecnologies digitals en tots els àmbits de la societat catalana. D’aquesta Secretaria en dependran la Direcció General de Societat Digital i la Direcció General de Comunicacions Electròniques, les quals tenen el propòsit de planificar, ordenar i regular les xarxes de comunicacions electròniques així com de fomentar l'accés i l'ús de les tecnologies digitals per part de la societat civil, les empreses i les institucions, amb l’Oficina Gestora de l'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC) com a instrument per assolir aquest darrer propòsit. El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) així com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Catalunya (CTTI) passen a dependre d’aquest Departament.
 
Així mateix, la Secretaria d’Administració i Funció Pública està adscrita al Departament per tal de dirigir les polítiques públiques referents a l'ordenació i la regulació de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb l’adscripció de la Direcció General de Funció Pública i la Direcció General de Modernització i Innovació de l'Administració com a unitats encarregades d’ordenar i regular la Funció Pública i de desenvolupar les polítiques de millora i modernització de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental. L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) també dependrà d’aquest Departament.
 
Finalment, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) s’adscriu al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública com a entitat pública per a l'impuls, la implantació i la utilització de les tecnologies de la informació i de les comunicacions en el sector públic de Catalunya així com l’Agència de Protecció de Dades de Catalunya, la qual també depèn d’aquest Departament com a organisme independent.
 
Les noves tecnologies i el sector TIC esdevé estratègic per a aquest Govern, i en especial per a la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, dos àmbits cabdals per assolir un doble propòsit: digitalitzar el país i fer de l’Administració pública catalana una Administració moderna i d’avantguarda.