Direcció General de Comunicació

Govern

Aprovats els comptes anuals de l'Institut Català de Finances

El 2017 el Grup ICF va finançar prop de 1.200 empreses per un import de 644 milions d'euros

query_builder   19 juny 2018 14:04

event_note Nota de premsa

Aprovats els comptes anuals de l'Institut Català de Finances

El 2017 el Grup ICF va finançar prop de 1.200 empreses per un import de 644 milions d'euros

 ·         L’activitat del Grup ICF s’ha focalitzat a potenciar el creixement i la innovació de sectors clau de l’economia catalana a través de diferents productes de finançament
El Govern ha aprovat avui formalment els comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2017. L’entitat financera pública catalana ha continuat treballant per impulsar i facilitar l’accés al finançament del teixit empresarial català.
 
El 2017 el Grup l’ICF ha finançat 1.195 empreses per un import total de 643,8 milions d’euros, a través de 1.916 operacions de préstec i/o aval. El principal focus d’activitat han estat, com en anys anteriors, les pimes i emprenedors, que representen el 96% de les empreses finançades. Aquest volum de finançament ha contribuït a crear i/o mantenir prop de 73.663 llocs de treball.
 
L’activitat del Grup ICF s’ha centrat a impulsar el creixement i la innovació de sectors clau de l’economia catalana a través dels diferents productes de finançament de l’entitat financera pública catalana. El 2017 destaquen la línia ICF Eurocrèdit, cofinançada amb Fons FEDER per impulsar la innovació de les pimes catalanes; els préstecs ICF Indústria 4.0, destinats a empreses industrials enfocades a transformar-se i innovar; i la línia ICF Crèdit, per finançar inversió i circulant per al conjunt d’empreses i entitats.
 
22,4 milions d’euros en fons de capital risc, un 10% més
 
En capital risc, el 2017 l’ICF ha compromès 22,4 milions d’euros en fons de capital risc que inverteixen en empreses de nova creació i/o pimes en creixement, un 10 % més que l’exercici anterior.
 
Actualment, l’ICF participa en 31 instruments de capital risc, en què hi ha compromès un volum de 157 milions d’euros; i compta amb dos fons propis –Capital Expansió i Capital MAB- que han invertit un total de 3,6 milions d’euros en 4 empreses.
 
A més, a través de la línia de coinversió amb inversors privats per a empreses de nova creació i mitjançant préstecs participatius, l’ICF ha finançat 16 start-ups per un import total de 2,5 milions.
 
 
Indicadors i resultats
 
El Grup ICF ha tancat el 2017 amb uns resultats nets de 15,1 milions d’euros, que es destinaran de manera íntegra a reserves. Pel que fa als principals indicadors financers, presenta un coeficient de solvència del 38,3%, una ràtio de mora del 9,5% i una ràtio de cobertura del 97,7%, uns percentatges millors que els assolits l’any anterior.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia