Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova el restabliment de les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units d'Amèrica

query_builder   26 juny 2018 15:43

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el restabliment de les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units d'Amèrica

  • El Departament d’Acció Exterior, liderat pel conseller Ernest Maragall, posa en marxa la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior
  • El pla de desplegament contempla dues fases més que reforçaran, consolidaran i augmentaran l’estructura i la presència del Govern a l’exterior
  • Les delegacions a l’exterior resten associades orgànicament a la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea del Departament d’Acció Exterior
El Govern ha aprovat avui el decret que permetrà reobrir les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units d’Amèrica, eliminades arran de l’aplicació de l’article 155 per part del Govern espanyol.
 
Amb aquest acord, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, liderat pel conseller Ernest Maragall, posa en marxa la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior.
 
Tal i com ja va avançar el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, l’objectiu principal d’aquesta fase inicial és reparar els efectes de l’aplicació de l’article 155 i, recuperar i desplegar l’acció exterior de Catalunya de manera imminent. En aquest sentit, l’acord d’avui permetrà garantir la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i davant les instàncies multilaterals més significatives, amb l’objectiu de defensar-hi els interessos de Catalunya i afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement.
 
Tal i com contempla el decret de reestructuració del Departament, aprovat fa una setmana, les delegacions a l’exterior resten associades orgànicament a la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea.
 
El decret aprovat avui restableix la denominació i les funcions prèvies de les delegacions, així com també l’organització, l’estructura, el funcionament, el règim jurídic, i el règim econòmic financer i pressupostari, que permetran restablir i desplegar les tasques corresponents en l’àmbit exterior de manera eficaç i eficient, amb transparència i seguretat jurídica.
 
Facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats dels seus respectius països, promoure i coordinar les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits amb organismes internacionals amb presència en els seus respectius territoris i que tinguin interès rellevant per a Catalunya, en seran les principals funcions.
 
Pla de desplegament del Govern de Catalunya a l’exterior
 
La recent reactivació de la delegació de Brussel·les i l’aprovació del decret d’avui  s’emmarquen en la primera fase d'urgència del pla de desplegament de representació de Catalunya a l’exterior en què el Departament d’Acció Exterior està treballant.
 
Aquest pla de desplegament contempla dues fases més que reforçaran, consolidaran i augmentaran l’estructura del Govern a l’exterior. La segona fase preveu la consolidació i nova visibilitat en l'escena internacional amb delegacions, corresponsalies o enviats específics a París, Portugal, els Balcans, els Països nòrdics o fins i tot en zones d'altres continents en els pròxims mesos. I la tercera fase serà la d’expansió, que preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com el Mediterrani, l'Orient Mitjà, els països asiàtics o l'Amèrica Llatina.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia