Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   26 juny 2018 15:04

event_note Nota de premsa

Nomenaments

 DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
 
·       Pau Villòria i Sistach, comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern
·       Ferran Mascarell i Canalda, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid
 
DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I TRANSPARÈNCIA
·       Meritxell Serret i Aleu, delegada del Govern davant la Unió Europea.
 
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT
·       Fabian Mohedano i Morales, president del Consell Català de Formació Professional
 
DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
 
·       Albert Civit i Fons, director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL)
 
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
 
·       Núria Clèries Nerín, directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I CONEIXEMENT
 
·       Maria del Carme Alcaraz Molina, directora de Serveis
 
DEPARTAMENT DE POLÍTIQUES DIGITALS I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA
 
·       Ester Manzano Peláez, directora general de Modernització i Innovació de l'Administració
 
 
 
 CURRÍCULUMS
 
Pau Villòria i Sistach, comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern
Nascut a Barcelona l’any 1962.
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Gestió Pública a l’Escola Superior de Direcció i Administració d’Empreses i diploma de Postgrau en Política i Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i ESADE.
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat, entre els quals secretari general de Cultura, secretari general de Territori i Sostenibilitat; secretari general del Departament de Cultura; cap del Gabinet del conseller de Sanitat i Seguretat Social; i cap de l’Oficina de Relacions Institucionals de Sanitat i Seguretat Social. També ha estat gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
Altres experiències de l’àmbit professional inclouen el cap de negociat d’ADIGSA, el Gabinet Tècnic de Serveis de l’Administració Local (TECSAL) i l’Editorial Jurídica “La ley”.
Des de  juliol de 2017 fins a la presa de possessió del nou govern, Pau Villòria ha estat  el secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement.
Ferran Mascarell i Canalda, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid
 
Nascut a Sant Just Desvern l'any 1951.
 
És historiador, editor, promotor i gestor de tot tipus d'iniciatives culturals.
 
En l’àmbit polític va ser conseller de Cultura del Govern de la Generalitat des del 2010 fins al 2016, càrrec que ja va tenir anteriorment, l'any 2006, durant la presidència de Pasqual Maragall. Abans havia estat regidor de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona, entre 1999 i 2006. Durant aquests anys també va ser regidor del districte de Gràcia, president de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social i portaveu del Govern de l'Ajuntament de Barcelona.
 
Fundador i director de les revistes L'Avenç i Saber, també va presidir l'Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana i va ser delegat general de l'SGAE a Catalunya. Entre 1996 i 2006, va ser director gerent i president de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).
 
Al llarg de la seva carrera professional, ha desenvolupat projectes com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Pla de Biblioteques i el Pla d'Equipaments Culturals de Barcelona. Ha estat membre dels patronats del MNAC, el MACBA, el CCCB, l'Auditori de Música de Barcelona i de l'Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, de Casa Àsia, de la Ciutat del Teatre, del Consorci de Comunicació Local, del Gran Teatre Liceu i del Palau de la Música, entre altres.
 
Des de gener de 2016 fins a l’aplicació de l’article 155, Mascarell va ser el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid.
 
Meritxell Serret i Aleu, delegada del Govern davant la Unió Europea
 
Nascuda a Vallfogona de Balaguer el 1975.
 
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També va fer un postgrau en Direcció General d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Parla català, castellà, francès i anglès.
 
Coordinadora tècnica de la Fundació Món Rural. Va estar a la direcció i gerència de Provedella (Centre de Promoció de Carn de Vedella de Catalunya). També ha treballat al sindicat Unió de Pagesos del 1997 al 2006 en diverses tasques, com a dinamitzadora de l’activitat sindical a les comarques de Barcelona i de la Unió de Joves Pagesos; va ser també cap del servei d’organització, comunicació interna i formació de l’Equip Tècnic Sindical i de formació de quadres sindicals i portant la coordinació tècnica i organitzativa d’Unió de Pagesos al 1er Congrés del Món Rural de Catalunya.
 
Autora i coordinadora de diverses publicacions junt amb altres autors. Entre d’altres, l’Atles de la nova ruralitat, Cooperativisme agrari a Catalunya o El món agrari a les terres de parla catalana.
 
Ha estat la primera dona consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. També ha estat regidora al seu municipi i ha tingut responsabilitats en entitats cíviques d'àmbit local i nacional.
 
 
Fabian Mohedano i Morales, president del Consell Català de Formació Professional
 
Nascut a Barcelona l’any 1975.
 
És treballòleg. Promotor de la Reforma horària (des de 2014). L'evolució de la Iniciativa el porta a fer de president del Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) del Govern, en la seva primera etapa (2015-2016). Fa de consultor especialitzat en l'impuls de plans de formació i creixement estratègic d'organitzacions, així com en usos del temps.
 
Anteriorment, fa de responsable del Programa de Capital Social del Diari ARA (2014-2015). Fa de secretari general i d'organització del Moviment Laic i Progressista (2007-2013). Presideix l'Escola Lliure El Sol (2011-2013). Coordina els programes de la Fundació Ferrer i Guàrdia (2005-2007) i de la Fundació Autònoma Solidària - UAB (2002-2003). Forma part de l'impuls inicial de XarxAteneu (2008-2010) i del Cercle Pedra Tallada de Palafrugell (2011). Fa de president del Consell de la Joventut de Barcelona (2004-2007) en representació d'Acció Escolta de Catalunya, entitat que també presideix en la seva primera etapa (2001-2003). Prèviament, lidera la fusió de les dues entitats precedents: Germanor Escolta de Catalunya i Scouts de Catalunya. A la vida municipal fa de vicepresident el Consell de Ciutat de Barcelona (2006-2007) i participa de la gestació del Consell d'Associacions de Barcelona.
 
Fundador del Moviment Avancem (2012). Forma part de la candidatura de Junts pel Sí per a les eleccions del 27 de setembre de 2015. Fa de diputat adscrit al Barcelonès Nord i Barcelona (2016-2018). Presideix l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) (2016-2018). Milita al PSC (2009-2014) i forma part de la seva Comissió Executiva Nacional (2011-2014). Està afiliat a CCOO de Catalunya (des de 1996).
 
El currículum acadèmic està vinculat al creixement de les persones. Màster de Mediació i gestió de conflictes en el treball a la UCA (2011), màster MBA-Executive a la UB (2008), llicenciatura en Ciències del treball a la UB (2010), postgrau de Consultoria de negocis a la UPF (1999) i diplomatura en Relacions Laborals a la UPF (1998).
 
Col·labora amb diversos mitjans de comunicació (Diari ARA, Via Empresa i Betevé) i compta amb diverses publicacions sobre educació, joventut, associacionisme; plans de formació i usos del temps i horaris; entre les quals destaquen “100 motius per a la Reforma Horària. Posem-nos a l’hora!”, “Joves i temps. Cap a una política utilitarista” i “El conte de l’iris. A 12 piulades de la reforma horària”.
 
Albert Civit i Fons, director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL)
Nascut a Barcelona l’any  1965.
 
Arquitecte per l’ Escola d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya el 1989. Màster en Projectes de Gran Escala el 1993. Titulat en el Programa de Desenvolupament Directiu del IESE Business School de la Universitat de Navarra a la promoció del 2010. Membre de la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya des del 2006 fins al 2014.
 
Entre els anys 1989 i 1993 treballa com arquitecte en diferents obres dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. Continua la seva formació en diferents estudis d’arquitectes com ara: Eduard Bru, Arata Isozaki, Enric Miralles, etc. Compagina la col·laboració en despatxos professionals amb l’activitat en despatx propi amb la marca ADD, S.L. des de 1989 fins al 2006. A partir de 1998 comença la col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, entrant a formar part de l’equip tècnic de l’Institut Català del Sòl, empresa encarregada de desenvolupament i urbanització de sòl industrial i de sòl residencial. En aquesta empresa és director de Planejament des del 2001 fins al 2006 i director tècnic de Sòl des del 2006 fins al 2011.
 
Des del mes de juliol de 2012 fins al mes de maig de 2014 ocupà el càrrec de gerent d’Urbanisme de Barcelona a l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. Des del mes de maig de 2014 fins al maig del 2015 ocupa el càrrec de gerent de l’Àrea d’Hàbitat Urbà.
 
Fins a l’actualitat ha estat gerent de l’Institut Català del Sòl, empresa pública de la Generalitat de Catalunya dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
 
Núria Clèries Nerín, directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
 
Nascuda a Barcelona l’any 1958.
 
És llicenciada en Dret i diplomada en Criminologia per la Universitat de Barcelona (UB) i té un màster en Direcció pública per ESADE. Va ingressar a la carrera judicial, per oposició, l’any 1985.
 
Clèries ha estat titular del Jutjat de districte de Santa Cruz de la Palma  i de Sitges,  magistrada del Jutjat de 1a Instància núm. 11 de Barcelona i magistrada de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). També ha estat lletrada del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), adscrita al Servei d’Inspecció i a la Comissió d’elaboració i seguiment del Llibre Blanc de la Justícia.
 
En l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, destaca el pas de Clèries pel Departament de Justícia, on ha ocupat els càrrecs de directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia i de directora general de Modernització de l’Administració de Justícia.
 
A banda, Núria Clèries ha impartit classes a les universitats Carlos III de Madrid i Ramon Llull-Esade, així com a l’Institut d’Estudis Autonòmics, i ha impartit cursos i ponències al CGPJ.  També ha participat en diversos projectes de cooperació internacional en l’àmbit de la justícia a Guatemala, l’Equador i el Panamà.
 
Com a directora del CEJFE, Clèries serà la màxima responsable de gestionar el Centre i dirigir-ne els serveis i el personal, i també de mantenir relacions amb organismes anàlegs, nacionals i internacionals, per tal de complir amb els objectius formatius i d’investigació que el Centre té encomanats.
 
Maria del Carme Alcaraz Molina, directora de Serveis del Departament d’Empresa i Coneixement
 
Nascuda a Viladecans l’any 1974.
 
És llicenciada en Dret per la UNED (Universitat Nacional d’Educació a Distància). Des de l’any 2005 ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el món de l’Administració pública en diferents càrrecs dins de la Secció de Contractació i Patrimoni i del Servei de Contractació, Patrimoni i Règim Interior del Departament de Treball i del Departament d’Empresa i Ocupació. L’any 2012 ocupa el càrrec de sub-directora general de Personal, Organització i Prevenció de Riscos Laborals, tasca que ha desenvolupat fins a la data en el Departament d’Empresa i Coneixement. 
 
Prèviament havia treballat en el sector privat en despatxos d’advocats i de procuradors i a l’empresa familiar com a responsable de comptabilitat i vendes.
 
Ester Manzano Peláez, directora general de Modernització i Innovació de l'Administració
 
Nascuda a Barcelona l’any 1973
 
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona i diplomada en Gestió i Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Direcció Pública - Executive Master in Public Administration (EMPA) per ESADE.
 
Des de l’any 2002 ha treballat en una empresa de consultoria en la divisió de sector públic. En la seva última etapa ha exercit com a gerent de solucions centrada en la transformació digital i el codisseny de serveis públics. Ha estat coautora d’informes com “La mobilitat com a palanca de transformació”, “Administració Pública 2030” i “Ocupació 2030”, entre d’altres, sobre els models de l’Administració del futur. A més, ha participat com a ponent en diversos congressos entre els quals el Congrés de Govern Digital i el Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia