• El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, serà el representant titular de l’Administració de la Generalitat com a patró fundador. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, seran també membres del Patronat incrementant així la presència de dones en les TIC
 
El Govern ha aprovat aquest matí a la reunió del Consell Executiu designar els representants de la Generalitat en el Patronat de la Fundació Barcelona Mobile World Capital. En la darrera reunió del Patronat, celebrada el passat mes de març, la Generalitat no va poder participar-hi perquè el Govern espanyol -en virtut de l’aplicació de l’article 155- va assumir la representació del Govern de Catalunya.
 
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, serà el representant titular de l’Administració de la Generalitat com a patró fundador. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, seran també membres del Patronat i actuaran com a vocals per un període de quatre anys, tal i com preveuen els estatuts.
 
 
Increment de la presència de dones en llocs de responsabilitat de les TIC
 
Amb aquestes designacions, el Govern vol augmentar la presència de dones en el si del Patronat de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, en línia amb la voluntat del nou Govern d’incrementar la presència de dones en les empreses i entitats del sector de les TIC, i en especial, en llocs de responsabilitat.
 
El Govern ha nomenat també el director de l’estratègia SmartCatalonia, Daniel Marco, representant de la Generalitat en la Comissió Executiva de la Fundació Barcelona Mobile World Capital.
 
 
 
 
Molt més que un congrés
 
El Govern vol traslladar al Patronat de la Fundació la voluntat d’impulsar la capitalitat de Barcelona com a hub tecnològic i potenciar-ne l’impacte social i econòmic més enllà dels quatre dies en què se celebra el certamen, per tal que el seu benefici i potencial repercuteixi al territori durant tot l’any.
 
La Fundació BCN Mobile World Capital fomenta la transformació mòbil i digital de la societat  amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a escala global amb projectes que impacten en l’educació, la indústria o l’economia. És el cas, per exemple, del projecte mSchools, que ajuda a alumnes i docents a integrar tecnologies digitals a l’aula per oferir noves formes d’aprenentatge i millorar l’ocupabilitat, o del projecte 4YFN, una plataforma de negocis que posa en contacte startups, inversors, corporacions i institucions públiques. Una altra iniciativa clau és the Collider, que fomenta la participació de centres de recerca i universitats de prestigi i dona suport a la creació de noves startups digitals altament innovadores.
 
La capitalitat del mòbil per part de Barcelona ha permès que Catalunya hagi incrementat durant els darrers anys la captació d’inversions estrangeres en el sector TIC i pugui esdevenir banc de proves d’innovacions i tecnologies del futur, com és el cas de l’aposta per la tecnologia 5G. A més, la presència del MWC ha fomentat l’emprenedoria i el creixement i especialització del teixit empresarial català del sector.
 
En el certamen de 2018, el Mobile va generar un impacte econòmic de més de 471 milions d’euros i 13.000 llocs de feina durant la seva celebració. Barcelona va acollir 107.000 professionals del sector provinents de 205 països diferents, i 102 empreses catalanes hi van poder prendre part.